Acțiune de simulare a unui dezastru (incendiu) la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie

Astăzi, 16 iunie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași desfășoară cea mai amplă operațiune de simulare a unui dezastru (incendiu), împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și cu ajutorul Poliției Locale Iași.

Simularea se desfășoară la sediul de pe str. Dr. I. Cihac, începând cu ora 12:30, sub conducerea inspectorului șef al ISU Iași, colonelul Ionut Grădinaru.

“Detașamentul I Pompieri se va deplasa cu mai multe autospeciale și mașini utilitare în urma unei alarme simulate de incendiu la unul dintre saloanele etajului 4 al clădirii din str. Dr. I. Cihac, se va proceda la evacuarea pacienților și a personalului și se va simula o intervenție de stingere a unui incendiu.

Menționăm că Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie este primul spital din Regiunea Nord Est care manifestă o atitudine proactiva către evenimentele nefericite care pot apărea în clădirile în care își desfășoară activitatea unitățile sanitare – clădiri care au dificultăți în a respecta exigențele actuale ale normelor PSI.

Suntem recunoscători partenerilor noștri de la ISU Iași pentru întreaga deschidere și sprijinul permanent în această direcție și suntem convinși că acest tip de acțiuni vor adăuga valoare preocupării continue către siguranța și protejarea pacienților și a personalului”, precizează reprezentanții Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași într-un comunicat de presă.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;