Iașul, gazda ediției din acest an a concursului național studențesc “Fă pasul spre sport”

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunță organizarea celei de-a V-a ediții a Concursului Național Sportiv Studențesc „FĂ PASUL SPRE SPORT”. Competiția, programată vineri, 17 iunie, se adresează atât elevilor cât și studenților și se va desfășura pe două secțiuni sportive (fotbal băieți și volei mixt) la Baza Sportivă a USV, pe terenul cu gazon artificial și nocturnă și în sala de sport.

La ediția din acest an și-au anunțat participarea peste 170 de tineri de la mai multe unități de învățământ universitar și preuniversitar din zona Moldovei: Liceul „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi, Liceul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii„Gh. Mârzescu” Iaşi, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iaşi, Liceul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negreşti.

Scopul general al concursului este acela de a îmbunătăți starea generală de sănătate a tinerilor, controlul indicilor de mortalitate prin promovarea mișcării și a educației fizice prin sport.

„Prin organizarea acestei competiții urmărim creșterea gradului de participare activă a studenților și elevilor la activități sportive cu caracter permanent, în interesul păstrării și ridicării nivelului de sănătate fizică, mentală, emoțională, precum și al ridicării nivelului de coeziune, integrare și încredere socială. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt tinerii participanţi la competiţia sportivă, care vor fi răsplătiţi pe măsura rezultatelor obţinute”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale în cadrul USV Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;