5:13 pm - Thursday April 19, 5962

Noul program public de transport județean va acoperi mobilitatea locuitorilor din toate comunitățile

Consiliului Județean (CJ) Iași a organizat mai multe întâlniri cu operatorii de transport și primarii din județ, pentru a analiza propunerile înaintate de aceștia în legătură cu proiectul de hotărâre privind aprobarea programului de transport public județean pe grupe de trasee, valabil în perioada 01.01.2023 -31.12.2028, document care s-a aflat în dezbatere publică până pe 10 iunie.

Programul a fost gândit pe zece grupe de trasee menite să acopere mobilitatea locuitorilor din toate comunitățile județului, în baza cifrelor transmise de primării privind fluxul de călători. Primăriile și operatorii au înaintat propuneri referitoare la capacitatea mijloacelor de transport, stațiile intermediare și capetele de traseu.

„Strategia pentru transportul public județean pe următorii șase ani a fost concepută astfel încât să avem un echilibru economic și social. Tocmai de aceea vor fi scoase la licitație grupe de trasee și nu trasee separate, pentru a ne asigura că eliminăm posibilitatea ca operatorii să renunțe la rutele mai puțin rentabile. Filosofia după care ne-am ghidat a fost să avem în vedere permanent cetățeanul și interesele acestuia, asigurându-ne că vom avea în noul program de transport autovehicule mai noi și moderne. Actualul program județean de transport este valabil până la 1 ianuarie 2023 și ne dorim ca în cel mai scurt timp să demarăm procedurile de achiziție pentru a fi în grafic și a asigura, fără sincope, un serviciu vital pentru locuitorii județului”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

În urma centralizării propunerilor din cadrul celor patru întâlniri între reprezentanții administrației județene, transportatori și primari au fost aduse îmbunătățiri proiectului, urmând ca în cel mai scurt timp documentul să fie prezentat plenului Consiliului Judetean în vederea aprobării.

„Propunerea noastră de program reușește să asigure un echilibru între solicitările operatorilor de profil și cele ale reprezentanților cetățenilor. Dincolo de aceste aspecte, urmărim și procedurile similare derulate de celelalte județe din România și vă mărturisesc că îmi doresc să fim un model de bună practică si să reușim atribuirea grupelor de transport în timp util”, a adăugat președintele CJ Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;