8:13 am - Monday August 8, 2022

Program restricționat de furnizare a apei potabile în mai multe localități din județ

Din cauza creșterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare ale ApaVital se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

În aceste condiții, în perioada 20 – 27 iunie, inclusiv, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă a rezervoarelor din comunele Fântânele, Plugari, Șipote, Trifești, Probota, Vlădeni și Andrieșeni, ApaVital se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 06.00 – 22.00, către utilizatorii din localitățile Fântânele, Oniceni, Plugari, Chișcăreni, Hălceni, Mitoc, Hermeziu, Zaboloteni, Vladomira, Trifești, Perieni, Bălteni, Probota, Iacobeni, Broșteni, Alexandru cel Bun, Borșa, Vâlcelele și Șoldana, se arată într-un comunicat al companiei.

ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iaşi recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;