Întâlnire privind stadiul implementării principalelor proiecte de infrastructură ale Iașului

Stadiul implementării proiectelor de construcție a autostrăzilor A8 și A7 și a șoselei de centură a municipiului Iași (varianta de trafic ușor), lucrările de acces către viitorul Spital Regional de Urgențe precum și lărgirea tronsonului de drum național de la Rond Vânători către Bulevardul C.A Rosetti au fost doar câteva dintre subiectele discutate marți, 21 iunie, de reprezentanții oficialităților locale cu directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR), Cristian Pistol, aflat într-o vizită de lucru la Iași.

La întâlnirea desfășurată în Sala Mare a Primăriei, din partea autorităților locale au participat prefectul Bogdan Cojocaru, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, și primarul Mihai Chirica. De asemenea, în sală au fost prezenți consilieri locali și județeni precum și reprezentanți ai firmelor de proiectare.

“S-a discutat aplicat despre fiecare proiect: construirea podului peste Prut de la Ungheni, autostrada A8, autostrada Ploiești – Pașcani (A7), dar și despre stadiul variantelor de ocolire „Iași Est” și „Iași Sud”. Susținem modernizarea infrastructurii rutiere din Iași și regiunea Moldovei. A venit momentul să vorbim mai puțin și să demonstrăm că putem construi un viitor mai bun!, a declarat, la finalul întâlnirii”, prefectul Bogdan Cojocaru.

“Am avut o nouă întâlnire cu autoritățile locale, reprezentanții CNAIR și ai companiilor care se ocupă de proiectarea autostrăzilor care vor conecta Iașul și Moldova de vestul țării. Trebuie să organizăm constant astfel de ședințe de progres, pentru că implicarea autorităților, a mediului politic, atât timp cât este de bună credință, și a societății civile rămâne esențială în succesul, nu doar a acestor două obiective majore de infrastructură, ci a tuturor proiectelor importante pentru dezvoltarea regiunii noastre. Știți foarte bine că, în ceea ce privește Consiliul Județean Iași și viziunea administrației liberale, autostrăzile A8 și A7 sunt o prioritate. Monitorizăm încontinuu stadiul celor două proiecte, avem o relație deschisă cu toți partenerii care lucrează la implementare prin grupul de lucru constituit, iar din punct de vedere instituțional ne-am implicat și am acționat prompt ori de câte ori a fost nevoie pentru a evita orice blocaj birocratic care ar putea cauza întârzieri. Am promis cetățenilor că vom trece Carpații pe A8 și trebuie să ne ținem de cuvânt, așa cum am promis că vom conecta Moldova și prin autostrada A7. Întreg eșichierul politic și societatea civilă trebuie să se unească și să susțină proiectele A8 și A7, fără jumătăți de măsură. Nu mai putem vorbi și peste câțiva ani de cele două autostrăzi ca de un deziderat, ele trebuie să fie proiecte înfăptuite”, a afirmat, la rândul său, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;