Județul Iași va primi fonduri de la Guvern pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din perioada aprilie – mai

Prefectura județului Iași a înaintat Executivului un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea de fonduri pentru remedierea pagubelor produse de inundațiile și fenomenele meteorologice periculoase produse în perioada 25.04 – 14.05.2022 la nivelul județului Iași. Potrivit legii, sumele necesare unităților administrativ teritoriale pentru înlăturarea efectelor produse de calamitățile naturale cauzate de  fenomenele hidrometeorologice sunt alocate din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului din Bugetul de Stat pe 2022.

Măsura a fost luată în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), desfășurată marți, 21 iunie, la Prefectură, care a avut ca principal punct pe ordinea de zi raportul de evaluare a pagubelor produse în perioada 25.04 – 14.05.2022 la nivelul județului Iași, în urma Rapoartelor de Sinteză întocmite de Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice și poluări accidentale, înregistrate cu nr. 44/06.05.2022 și nr. 59/30.05.2022 și măsurile necesare privind atenționările/avertizările de caniculă.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) au aprobat Raportul de evaluare a pagubelor produse în perioada 25.04 – 14.05.2022 la nivelul județului Iași, întocmit în urma analizei în teren de către comisia de specialiști constituită prin ordin al prefectului.

De asemenea, membrii CJSU) au analizat și aprobat măsurile cu caracter unitar care vor fi diseminate populației, operatorilor economici și administrațiilor locale privind măsurile de prevenire a efectelor periculoase pentru sănătatea populației în perioadele caniculare.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;