Administrarea infrastructurii rutiere de pe cele două maluri ale Prutului, dezbătută la Iași

În prezența prefectului Bogdan Cojocaru, la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) a avut loc joi, 23 iunie, o întâlnire prilejuită de vizita la Iași a unei delegații din Republica Moldova, condusă de Lilia Dabija, secretar general în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Sergiu Bejan, director general interimar în cadrul Administrației de Stat a Drumurilor. La întâlnire au fost prezenți, din partea română, Radu Rogovei, șef direcție infrastructură de transport în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Alexandru Grronic, consultant coordonare externă în cadrul aceleiași instituții.

Principalele teme de discuție au vizat administrarea rețelelor rutiere naționale la nivel de DRDP, aplicarea sistemului de control al calității, dezvoltarea bazelor de producție, siguranța traficului și atragerea de fonduri și gestionarea proiectelor de investiții.

“Întrevederea a fost una extrem de utilă, aceasta trecând în vedere obiectivele de infrastructura rutieră de pe ambele maluri ale Prutului, dar și problemele legate de implementarea proiectelor de investiții, în condițiile în care partea moldoveană se află la început de drum în acest domeniu”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

La finalul vizitei, oaspeții moldoveni au avut ocazia să parcurgă șantierele modernizării DN 28B, Târgu Frumos – Botoșani, și DN 29D, Botoșani – Ștefănești, două proiecte de investiții extrem de importante pentru regiunea de nord-est, pe care se întâlnesc majoritatea tipurilor de lucrări și obiective de infrastructură aflate în portofoliul DRDP Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;