Dialog filosofic, la Muzeul Poni-Cernătescu

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” – filiala Iași invită publicul sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 11.00, la un nou dialog filosofic din seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică. Evenimentul intitulat „Despre SUFLET, ce ne spune Plotin?” va avea loc la Muzeul „Poni – Cernătescu” (str. Mihail Kogălniceanu, nr 7B) din Iași.

Ce este sufletul și cum putem să îl cunoaștem? Care este natura sa și în ce mod este el legat de corp? Astfel de întrebări și altele asemănătoare i-au preocupat pe filosofi, teologi și psihologi din cele mai îndepărtate timpuri, fiind la fel de valabile pentru noi cei de azi. Un loc special în istoria gândirii îl ocupă Plotin, considerat cel mai important reprezentant al curentului filosofic numit neoplatonism, care în Enneada a IV-a discută despre acest subiect fascinant și complex.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. Cei interesați se pot înscrie la numărul de telefon 0741.394.303 sau printr-un e-mail pe adresa na-iasi@noua-acropola.ro .

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;