5:13 pm - Thursday April 19, 4903

Asociația Zi de Bine Moldova demarează proiectul pilot VERDE STOP în Piatra Neamț

Proiectul Verde STOP face parte din seria de proiecte desfășurate de Asociația Zi de Bine în zona Moldovei. În luna iunie, Zi de Bine Moldova a organizat o tabără anti bullying pentru copii din zonele rurale. Pentru luna iulie, ZDB Moldova își dorește să provoace copiii la dialog despre importanța ocrotirii naturii și menținerii unui mediu ecologizat.

Iași, 5 iulie 2022: Zi de Bine Moldova, împreună cu primul magazin Zero Waste din Piatra Neamț, AER, demarează un proiect pilot în 3 zone din Piatra Neamț! Proiectul are ca scop informarea și educarea copiilor cu privire la modul în care pot proteja natura. Acest proiect va include proiectarea de filme ecologice, colaborarea cu specialiști în agricultură de permacultură pentru a duce în 3 școli primare cutii de compost și a-i învăța pe copii cum să le folosească. Și tot în școli, dar și în 2 parcuri de copii și în locul de agrement La Caiace, proiectul urmărește amplasarea de panouri informative cu și despre „8 pași mici care pot salva planeta”.

”Mai știi cum era jocul, nu? Hop, țop, dacă nu erai în posesia unui strop de verde, cât de mic, o frunză, un fir de iarbă, când se striga „verde stop!” erai „amendat“. Azi vedem în timp real cum regulile unui joc de copii s-au transformat în regulile unui joc de adulți ce se anunță tot mai periculos. Trăiești într-un oraș de betoane, pe care 2022 l-a prins fără verde la el pentru a nu știu câta tură consecutivă… riști să îți pierzi mașina sub tirul pumnilor de gheață care lovesc din senin. În școlile din România însă, educația ecologică rămâne și azi opțională. Asta înseamnă că generația care trebuie să fie cel mai bine pregătită pentru fenomene meteo extreme deprinde noțiuni despre mediu și poluare doar dacă se discută pe acasă… Nu ne putem pune baza doar în asta!”, menționează Melania Medeleanu, co-fondator Asociația Zi de BINE.

Asociația Zi de Bine Moldova urmărește să crească nivelul de informare și să-i educe pe copiii de astăzi, devenind adulții responsabili cu natura de mâine. Proiectul actual este unul pilot, ce va activa în 3 zone din Piatra Neamț,  care cuprind școli, parcuri și zone de agrement. Alături de AER (primul magazin Zero Waste din Piatra Neamț și unul dintre puținele din România), vor amplasa pe drumuri, în școli, zone de agrement și parcuri din Piatra Neamț panouri informative despre cum fiecare, cu pași mici, poate salva planeta.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Verde STOP – ZDBMoldova este de 10.000 de euro și este oferit de Isopan – partener strategic, alături de Cardinal, Maresi Foodbroker SRL, Cashtriba Consulting și Cadra Tech.

Sărbătoriții lunii iulie își pot dărui ziua pentru acest proiect aici:  https://ziuata.galantom.ro/fundraising_pages/create?id_project=1829.

Verde STOP este un proiect curajos, care oferă o șansă naturii de a fi ocrotită de viitoarele generații. Primul magazin Zero Waste din Piatra Neamț, AER (Autentic, Etic și Reutilizabil) se alătură demersului Zi de Bine Moldova pentru a duce la bun sfârșit acest proiect caritabil. AER este o comunitate care promovează consumul responsabil, sprijină micii producători locali (85% dintre produse sunt românești, majoritatea făcute în Neamț) și furnizează soluții alternative, durabile și etice la produsele din plastic. Businessul întoarce 90% din profit la natură, prin investiții în activități de educație ecologică (ateliere pentru copii, târguri și ateliere pentru producători locali etc.).

”Cred cu tărie că fiecare dintre noi avem o super putere și, atunci cînd suntem puși în contextele și cu oamenii potriviți, chiar putem face #BINE comunităților din care facem parte. Suntem conștienți că schimbările climatice sunt reale și că trebuie să contribuim individual la salvarea mediului. Dar cum? Simplu, să învățăm să folosim cât mai înțelept resursele naturale ale Pământului. Copiii noștri sunt cei care vor schimba lumea în bine, așa că haideți să le oferim acces la educație ecologică! Asociația Zi de bine a dat viață unor proiecte la care noi încă visam și împreună cu cei mici vom spune #STOPVERDE în luna iulie!”, declară Ioana Cerescu, fondatoare AER.

Cei care doresc să susțină  suplimentar proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

***

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

În cei doi ani de existență, Asociația a implementat deja peste 30 de proiecte în domenii ca educație, sănătate,incluziune socială, în valoare de peste 2.000.000 de euro.

Dacă aveți un proiect în care credeți, dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;