Campanie de colectare a deșeurilor electrice, organizată la Pașcani

Predă deșeuri electrice și ești premiat! Sub acest slogan, în perioada 18 – 21 iulie, locuitorii municipiului Pașcani și cei ai localităților limitrofe sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului, prin colectarea separată a deșeurilor electrice.

ECOTIC, prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, alături de Primăria Municipiului Pașcani si ADIS Iasi, organizează campania “Orașe Curate pentru locuitorii Municipiului Pașcani”, dedicată colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Locuitorii au la dispoziție în cadrul campaniei preluarea de la domiciliu a deșeurilor electrice. Comenzile se vor face la numărul de telefon: 0757.326.842. Colectarea de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase se va realiza atât în Municipiul Pașcani, cât și în cartierele: Sodomeni, Boșteni, Gâștești, Lunca, Blăgești. Cantitatea minimă acceptată pentru preluările de la domiciliu este de 50 kg (exemplu: o mașină de spălat/frigider/deșeuri de mici dimensiuni care împreună depășesc 50 kg). Pentru a încuraja inițiativa de reciclare, fiecare persoană care va preda deșeuri electrice va fi premiată, precizează reprezentanții Primăriei într-un comunicat remis redacției .

Caravana ECOTIC, prezentă la campania “Orașe Curate Pașcani”

Totodată, ca și componentă de informare asupra periculozității deșeurilor electrice, Caravana ECOTIC va fi prezentă în Pașcani. Aceasta va fi amplasată în zona Pieței Agroalimentare, din zona Vale in zilele de 18-19 iulie, și în zona Pietei Agroalimentare, din zona Deal in zilele de 20-21 iulie Cetățenii Municipiului Pașcani sunt invitați să viziteze Caravana și să predea deșeurile.

Incursiunea în lumea reciclării deșeurilor electrice prin intermediul acestui instrument interactiv, îi face pe cei care o vizitează să înțeleagă importanța colectării separate, prin prisma materialelor reciclabile, dar și periculoase care se pot recupera din echipamente.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;