Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din municipiu

Primarul Mihai Chirica a convocat luni, 11 iulie, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu, o întrevedere cu directorii liceelor, școlilor generale și grădinițelor din municipiu. Discuțiile, la care au participat și reprezentanții conducerii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Iași, au vizat asigurarea condițiilor pentru închiderea anului școlar 2021 – 2022, pregătirile pentru începerea în condiții optime a anului școlar 2022 – 2023, dar și găsirea soluțiilor pentru rezolvarea unor probleme administrative stringente.

La întâlnire au fost invitați și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)  Iași, Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) și Poliției Locale (PL), împreună cu care au fost abordate probleme punctuale, dar și diverse programe de ordine și siguranță publică în incinta unităților de învățământ.

“Directorii unităților de învățământ au ridicat peste 200 de probleme și solicitări, de ordin punctual sau general, de la necesitatea realizării de lucrări de reparații, consolidări sau modernizări, dotări diverse (mobilier școlar, calculatoare, laboratoare etc.), construirea de săli și terenuri de sport, modernizarea spațiilor de joacă, măsuri de ordine publică și fluidizare a traficului auto, etc. În contextul discuțiilor despre dezvoltarea infrastructurii sportive școlare, directorii de grădinițe au transmis aprecieri față de inițiativa Primăriei de a construi bazine de înot pentru preșcolari, dar au ridicat și problema proiectului Bazinului Olimpic al Universității Tehnice din zona Grădinari”, se precizează într-un comunicat al Biroului de presă al Primăriei.

„Am explicat din nou că, după ce Primăria a încercat să preia proiectul de la Universitatea Tehnică, documentația s-a «împotmolit» la Ministerul Educației, asta de-a lungul mai multor guverne succesive, ceea ce demonstrează că oricât ar fi de bun un ministru, tot reușește cineva să îl blocheze… Am totuși speranța că domnul Sorin Cîmpeanu, unul dintre cei mai competenți miniștri ai Educației de după Revoluție, se va apleca asupra subiectului și va rezolva problema. În rest, din păcate, subiectul a fost excesiv de politizat de diverse persoane care se agață de tot felul de subiecte de interes, fără a face însă nimic util”, a spus primarul Mihai Chirica.

„Sprijinită de municipalitate, coordonată de Inspectoratul Școlar și slujită de dascăli competenți și dedicați, Educația este o onorantă carte de vizită pentru orașul nostru, care se mândrește an de an cu rezultatele excelente la Evaluarea Națională și Bacalaureat, dar și la olimpiadele naționale și internaționale, dar și o sursă de dezvoltare economică pentru Capitala Moldovei, care devine tot mai atractivă pentru investitori, dar și pentru tinerii care vor să își întemeieze aici o carieră și o familie.

Trăim vremuri destul de dificile, în care prețurile lucrărilor și ale utilităților pun presiune pe bugetul local, dar sprijinirea Educației ieșean a fost și rămâne o prioritate fundamentală a Primăriei Municipiului Iași și pentru mine, ca primar. Iată de ce, în limitele legii și ale bugetului, îmi asum să rezolvăm împreună, în timp, toate problemele și nevoile ridicate. Împreună, prin comunicare directă și dialog onest, formăm o echipă pentru performanța Educației ieșene!”, a mai declarat edilul-șef.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;