Amplu program de reabilitare și modernizare a străzilor din zona Copou – Păcurari

Joi, 14 iulie, strada Dr. Nicolae Vicol, între bulevardul Carol I şi strada Fagului, va fi închisă traficului rutier în vederea executării lucrărilor de frezare prealabile modernizării complete a acestei artere. În același scop, vineri, 15 iulie, va fi închisă circulației rutiere și strada George Coşbuc.

Lucrările fac parte dintr-un contract care include și modernizarea străzilor Alexandru Vlahuță, Dumitrașcu Cantacuzino, Simion Bărnuțiu și a stradelei Sofia Nădejde. Lucrările sunt făcute de asocierea Alpenside SRL – Concret Drum SRL, pentru o sumă de 15.641.017,43 lei, cu TVA, anunță Primăria Municipiului Iași (PMI) într-un comunicat remis redacției.

Continuă, de asemenea, lucrările prevăzute într-un contract care vizează modernizarea aleii Copou și străzilor Theodor Văscăuțeanu, Titu Maiorescu, Doctor Victor Babeș, Nicolae Istrati, Turcu, Ion Roată și a șoselei Munteni. Acestea vor fi executate în cel mult 12 luni de asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL în cadrul unui contract în valoare 9.594.696,67 lei, cu TVA.

Un alt contract în derulare vizează modernizarea străzilor Lupiței, Varianta Șoseaua Rediu, Albineț și Hotin. Lucrările sunt executate tot de asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL, în cel mult 12 luni, în cadrul unui contract în valoare 10.551.141,82 lei, cu TVA.

Continuă, totodată, lucrările de modernizare a străzii Aurel Vlaicu, între intersecția cu străzile Ion Creangă și Ignat și limita administrativă a Municipiului Iași. Lucrările sunt executate de Conest SA, pentru o sumă de 11.670.772,60 lei, cu TVA.

Nu în cele din urmă, în această perioadă este organizată și licitația pentru modernizarea șoselei Bucium. Procedura are o prevedere financiară de 23.339.098,43 lei, cu TVA, și a atras trei oferte, se mai precizează în comunicatul municipalității.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;