96,87% dintre absolvenții claselor a VIII-a din județul Iași, admiși la liceu după prima etapă de repartizare computerizată

4.920 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Iași au fost admiși în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2022/2023) în urma încheierii primei etape de repartizare computerizată, anunță într-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Iași.

Ministerul Educaţiei a publicat astăzi, 14 iulie, ora 10:00, pe site-ul http://admitere.edu.ro/, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2022 – 2023).

La nivelul județului Iași au fost repartizați în învățământul liceal de stat 4.920 de elevi (96,87%)  din totalul elevilor cu opțiuni completate (5079): .2262 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 2.658 de candidați la filiera tehnologică.

În total, au fost completate 100.509 de opțiuni, rezultând o medie de aproximativ 20 de opţiuni/elev.

Șase candidați au fost admiși cu media de admitere 10.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate 508 de elevi la specializări vocaţionale, 90 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă  (inclusiv vocațional), 26 de elevi pe locurile speciale în învățământul de masă, rezervate candidaților cu CES și 21 de elevi în învățământul special.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 15-20 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În zilele de 21, 22 și 25 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

159 de elevi nu au fost repartizați în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în a doua etapă de admitere și vor completa, în perioada 1 – 3 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (15 – 20 iulie),  de candidații care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini, de candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere, inclusiv de cei care vor să fie repartizați pe locurile speciale pentru rromi sau pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau, în cazul elevilor din alte județe, prin formular transmis electronic.

Repartizarea acestor elevi va avea loc în perioada 4-5 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia de Admitere Județeană Iași.

În total au rămas disponibile pentru etapa a doua 78 de locuri, dintre care 24 pentru admiterea la liceele cu profil vocațional.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;