E.ON susține proiectul Asociației Zi de Bine, de amenajare a unui centru pentru seniori, copii și animale

E.ON susține un nou proiect al Asociației Zi de Bine care în colaborare cu Asociația BertaLand vor amenaja în luna iulie un centru special pentru bătrânii abandonați în spitale sau care trăiesc singuri și pentru copiii care provin din familii cu situații financiare precare, dar și pentru animalele abandonate.

Această inițiativă inedită, concentrată simultan pe cele trei segmente, are rolul de îmbunătățire a calității vieții prin asigurarea unui spațiu sigur, atractiv și activ, unde vor avea loc activități educaționale, de socializare, de mișcare și de creație, special pregătite pentru beneficiari. Centrul BertaLand sau #CasaPlină va fi amenajat în Sânpetru, jud. Brașov, și își va deschide porțile la sfârșitul lunii iulie 2022.

În cadrul centrului vor avea loc activități pentru seniori, de la seri de dans, concursuri de șah și yoga până la ateliere creative, terapii și excursii. Aceste activități îi vor ajuta pe vârstnici să uite de singurătate și să simtă din nou bucurie. Copiii vor beneficia de diverse activități și ateliere, care le vor oferi o bază stabilă pentru educația civică, dezvoltarea socială armonioasă și completarea lacunelor educaționale.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 40.000 euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

„Acum doi ani am colaborat pentru prima dată cu Asociația BertaLand, când am reușit să ducem la bun sfârșit o campanie de ajutorare a bătrânilor singuri, de Crăciun. Mai exact, pentru 200 de bunici uitați de lume. De atunci, asociația a dezvoltat mai multe programe care ajută la integrarea socială și îmbunătățirea calității vieții pentru copiii din familii cu situații financiare precare, pentru seniorii care au nevoie de ajutor și de un adăpost, dar și pentru animalele abandonate sau abuzate. Astăzi ducem mai departe visul Laurei, fondatoarea Asociației BertaLand, și amenajăm acel Acasă care va integra nevoile tuturor“, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

La centrul BertaLand nu vor exista cuști, astfel că animalele abandonate vor fi preluate în regim de foster și pregătite pentru o viață în familie, având contact direct cu copiii, seniorii, dar și cu animale din cadrul centrului. La momentul adopției, animalele vor fi deja obișnuite cu oamenii, crescând astfel șansele ca integrarea lor să fie rapidă și adopția permanentă.

E.ON România continuă și în acest an parteneriatul strategic cu Asociația Zi de Bine, implicată în cauze destinate comunității, susținând lunar câte un proiect al acesteia. În luna iunie, E.ON România a susținut construirea în cartierul Brâncuși a primului pumptrack din Capitală. Este vorba despre un spațiu interactiv pentru copii și adulți, cu aproximativ 42 de metri de pistă în forme și curbe pe înălțimi diferite, special amenajate pentru biciclete, skateboarduri, role și trotinete de care se bucură cei peste 3.700 de locuitori ai cartierului.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;