Daniel Hanganu, elev la Liceul Național din Iași, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Geografie

În perioada 12-18 iulie, la Paris s-a desfășurat cea de-a XVIII-a ediție a  OLIMPIADEI INTERNAȚIONALE DE GEOGRAFIE,  organizată și derulată online, în contextul sanitar legat de pandemia de coronavirus.

Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo) este o competiție anuală destinată celor mai buni elevi la disciplina geografie, elevi din întreaga lume, cu vârste cuprinse  între 16 și 19 ani. Tinerii aleși să-și reprezinte țările sunt cei mai talentați, dintre miile de elevi care participă cu entuziasm la propriile olimpiade locale, județene/regionale și naționale de geografie.

La finalul etapei naționale a Olimpiadei de Geografie din România din acest an, desfășurată la București, în perioada 25-30 aprilie, au trecut de probele de selecție un număr de patru elevi, care pe toată durata vacanței de vară s-au pregătit temeinic și au reprezentat cu cinste România. Fiecare dintre ei ei aflându-se, la final, pe podiumul câștigătorilor. Olimpiada Internațională de Geografie este o oportunitate excelentă a celor mai buni elevi de liceu pentru a-și testa abilitățile și cunoștințele geografice, dar și pentru a cunoaște tineri cu preocupări asemănătoare, din întreaga lume.

Lotul României, format din patru elevi, s-a reunit la Iași, în perioada 7-12 iulie, unde avut o perioadă de pregătire intensivă, desfășurată la Colegiul Național Iași, sub îndrumarea profesorilor Cornelia și Dorin Fiscutean. Trebuie menționat că de peste un deceniu pregătirea teoretică și practică a elevilor care reprezintă România la competițiile internaționale de geografie se realizează la Iași.

Lotul României a obținut în acest an, în urma celor trei probe de concurs – proba teoretica, proba practică si testul multimedia –  două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Dintre acestea, o medalie de aur ajunge la Iași, fiind obținută de elevul Daniel Hanganu de la Colegiul Național Iași, îndrumat de profesorul Cornelia Fiscutean. Palmaresul românesc este completat de medalia de aur obținută de elevul Radu Andrei Brădățeanu din București, de  medalia de argint, obținută de  Mihai Bratu din Târgu Jiu și de medalia de bronz, obținută de Darius Topai din Oradea.

Olimpiada Internațională de Geografie – IGeo este o  competiție destinată celor mai buni elevi geografi ai lumii, o etapă mondială în cadrul căreia cei mai pasionați și talentați elevi din țările participante își pot demonstra cunoștințele, dar și deprinderile geografice practice,  promovând  contactele profesionale în cadrul comunității educaționale geografice globale. La această ediție au participat un număr de 209 tineri pasionați de geografie, din 54 de țări.

Următoarea ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie va avea loc anul viitor în Indonezia.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;