Campania de strângere de fonduri pentru bursele destinate copiilor și tinerilor excepționali, prelungită până pe 31 iulie

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor susține la studii o sută de copii și tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț, care provin din familii numeroase cu peste șapte copii și au rezultate foarte bune la învățătură.

Timp de o lună, pe pagina de Facebook a departamentului au fost prezentate poveștile impresionante ale celor o sută de bursieri în cadrul campaniei de strângere de fonduri, pentru a-i putea susține la studii în anul școlar/universitar 2022-2023.

Până în prezent, susțin reprezentanții Pro Vita, s-a reușit adunarea de fonduri pentru 88 de burse, motiv pentru care campania a fost prelungită până pe 31 iulie, în vederea colectării resurselor pentru restul celorlalte 12 burse.

Bursa lunară de studiu, în valoare de 200 de lei, este folosită de copii pentru ca aceștia să-și asigure nevoile de bază, pentru aprofundarea studiului, dar și pentru pregătirea de viitor. În completarea bursei, inițiatorii proiectului au dezvoltat un program de dezvoltare personală, de orientare vocațională și consiliere în carieră.

În plus, luni, 18 iulie, va fi demarată prima serie a taberei de vară dedicată bursierilor Pro Vita Iași, la care vor participa, timp de șase zile, 50 de copii și tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț.

„Am pregătit un program amplu pentru ei care conține ateliere de dezvoltare personală, de pictură, teatru, dans, scriere creativă, vizite în locurile emblematice ale Iașiului,  întâlniri cu profesioniști din diferite domenii, diverse activități educative și jocuri distractive. Prima serie este dedicată elevilor din clasele IV-VIII, iar seria a doua tinerilor liceeni și studenți”, se precizează într-un comunicat al Pro Vita.

Pro Vita Iași derulează din anul 2016 proiectul de susținere la studii care are ca scop sprijinirea parcursului educațional și profesional al copiilor din cadrul Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;