Programul județean de transport public pentru următorii șase ani, pe ordinea de zi a ședinței CJ

În cadrul ședinței de miercuri, 27 iulie, consilierii județeni ieșeni urmează să aprobe Programul Județean de Transport Public, care va stabili cadrul de funcționare a transportului public de persoane în perioada 2023 – 2028.

“După cum bine știți, am organizat mai multe întâlniri cu operatorii de transport și cu primarii din județ, pentru a pune bazele unui program eficient, care să răspundă nevoilor de transport ale ieșenilor. Strategia pentru transportul public județean pe următorii șase ani a fost concepută astfel încât să avem un echilibru economic și social. Tocmai de aceea, vor fi scoase la licitație grupe de trasee și nu trasee separate, pentru a ne asigura că eliminăm posibilitatea ca operatorii să renunțe la rutele mai puțin rentabile. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp, să demarăm procedurile de achiziție pentru a fi în grafic și a asigura, fără sincope, un serviciu vital pentru locuitorii județului’’, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, luni, într-o conferință d epresă susținută la sediul instituției.

Tot în cadrul ședinței de miercuri, aleșii județeni vor supune spre aprobare trecerea în domeniul public al județului Iași a mai multor drumuri comunale, în vederea realizării obiectivului de investiții ”Înființarea centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași”.

‘’După mai multe întâlniri în teren și discuții cu primarii comunelor de pe traseu și cu proiectantul am decis să facem câteva ajustări la traseul inițial. Unul dintre obiectivele centurii cu lungimea de 73 de kilometri va fi acela de a reorienta traficul din oraș spre zonele din proximitatea Iașului, folosind această infrastructură rutieră, cu ocolirea municipiului într-un timp mai scurt și mai sigur, într-o variantă mai lejeră de trafic. Vom reuși, în acest fel, să oferim ieșenilor o infrastructură rutieră cu importante beneficii, prin care dezvoltăm județul și îmbunătățim condițiile de viață ale locuitorilor’’, a precizat Costel Alexe.

Și tot în ședința de miercuri, plenul legislativului județean va supune spre aprobare Regulamentul de organizare și desfășurare pentru a doua ediție a Programului de Internship al CJ Iași.

“Este o oportunitate de dezvoltare atât pentru tineri, cât și pentru instituție. Mă bucur că prima ediție a fost de succes. Am avut peste o sută de aplicanți, iar cei nouă interni care au fost selectați în final s-au integrat foarte bine în echipă pe parcursul celor două luni jumătate, cât timp au lucrat alături de noi. Acesta a fost un motiv în plus să continuăm programul. Anul acesta va dura 4 luni, iar înscrierile încep de pe 1 august, perioada de depunere a aplicațiilor fiind 1 – 10 august’’, a anunțat, în cadrul aceleiași întâlniri cu ziariștii, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași.

Ședința CJ Iași va avea loc miercuri, 27 iulie, începând cu ora 10.00, în Sala de Festivități a Primăriei din comuna Scobinți.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;