5:13 pm - Tuesday April 19, 1244

Iași: 51,50% dintre candidați au obținut note peste 7 la concursul pentru ocuparea posturlor vacante din învățământ

Procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații din județul Iași care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice, respectiv a catedrelor rămase vacante din învățământul preuniversitar 2022, după soluționarea contestațiilor, este de 51,50% (în creștere cu 1,98% comparativ cu rezultatele inițiale – 49,52%), iar procentul notelor între 5 și 7 este de 33,31%. Astfel, procentul notelor peste 5 este de 84,81%, informează Inspectoratul Școlar Județean, care mai precizează că după soluționarea contestațiilor au fost generate modificări de note pentru 282 dintre cei 293 de candidați care au solicitat reevaluarea lucrărilor.

Din promoția curentă, 46,49% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte). Opt candidați au obținut nota 10 (trei note maxime la  Educaţie plastică, două la Educatoare, una la Biologie, una la Istorie și una la Matematică). 745 candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 487 candidați au note între 5 și 6,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 1.553 de candidați din totalul de 1.766 de candidați care îndeplineau condițiile pentru a susține proba scrisă..

În centrele de evaluare au fost notate 1.462 de lucrări, întrucât 70 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar lucrarea unui candidat au fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august.

Rezultatele finale obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2022 au fost publicate miercuri, 27 iulie, pe pagina web dedicată, titularizare.edu.ro.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;