Un nou pas în vederea realizării Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară

În prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la sediul Primăriei din comuna Miroslava a fost depusă joi, 28 iulie, documentația tehnică pentru eliberarea autorizației de construire a viitorului Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC).

“Apreciem faptul că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut necesitatea construirii la Iași a unui spital dedicat patologiilor cardiovasculare. Nu vrem să trecem peste rând la obținerea finanțării, dar ne dorim criterii de eligibilitate care să prioritizeze în mod realist investițiile realizate în sănătate din PNRR. După toate criteriile din legislația actuală, proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară este unul de interes național, mai ales că urmează să fie înființate secții în premieră la noi în țară. Am demonstrat determinarea noastră în privința implementării proiectului IRMC, finalizând în timp record documentația tehnică. Ministerul Sănătății a fost de la bun început partenerul nostru în realizarea acestui obiectiv esențial pentru întreaga regiune a Moldovei, iar acum avem nevoie de sprijinul său ca să rezolvăm și problema finanțării’’, a declarat Marius Dangă, vicepreședinte al CJ.

Potrivit proiectului tehnic, viitorul Institut Regional de Boli Cardiovasculare va avea 500 de paturi și 19 săli de operații, iar costurile pentru construcție și dotări au fost estimate la 1.478.468.749, 46 de lei, fără TVA, din care C+M reprezintă suma de 810.884.241,69 de lei.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;