5:13 pm - Thursday April 19, 8655

Poli Iași și-a prezentat lotul cu care va aborda noul sezon al Ligii 2 (GALERIE FOTO)

În prezența a circa o mie de spectatori, pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din Dealul Copoului a avut loc, joi seara, prezentarea oficială a lotului cu care Politehnica Iași va aborda noul sezon al Ligii 2, unul în care obiectivul fixat de conducere este promovarea în prima ligă.

Pe lângă cei cinci fotbaliști din sezonul trecut, care aveau contracte încheiate cu clubul pentru încă un an (Brânză, Kuadio, Plămadă, Fr. Cristea și Plokhotniuk), în această vară, Poli Iași a transferat alți 20 de jucători:

Gabriel Vașvari (mijlocaș central- Sepsi)

Răzvan Tincu (fundaș central – Sepsi)

David Ciubăncan (atacant – Șoimii Lipova)

Alexandru Dohotariu (portar – Sporting Juniorul Vaslui)

Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga – Sporting Juniorul Vaslui)

Viorel Lică (fundaș central – Petrolul Ploiești)

Anton Karachanakov (mijlocaș stânga – Pirin Blagoevgrad)

Pawel Tomczyk (atacant – CS Mioveni)

Mădălin Martac (fundaș dreapta – Chindia Târgoviște)

Torino Hunte (mijlocaș dreapta – Den Bosch)

Denis Ciaun (fundaș stânga – Știința Miroslava)

Octavian Cracea (mijlocaș central –  Sporting Juniorul Vaslui)

Alin Răzvan Fică (mijlocaș central – CFR Cluj)

Julian Augusto Marchioni (mijlocaș central – Panserraikos)

Alexandru Anton (mijlocaș drepta – Ceahlăul Piatra Neamț)

Darius Vasile Deac (atacant – CFR Cluj)

Denis Andrei Bujor (mijlocaș dreapta – Farul Constanța

Paul Fosu Mensah (fundaș dreapta – Helmond Sport)

Antonio Dumitru (mijlocaș dreapta – CS Hunedoara)

Enrichi Finica (fundaș stânga – Rapid)

În plus, oficialii Iașului mai doresc să transfere un portar, un coordonator de joc și un atacant.

Evenimentul de joi seara a cuprins și un meci amical în care Politehnica Iași a întâlnit pe Știința Miroslava, formație din Liga 3, care începând din această vară îl are ca antrenor principal pe fostul internaținal Tibor Selymeș.

Partida s-a încheiat nedecis, scor 1-1 (1-1), în urma golurilor reușite de olandezul Torino Hunte (min. 10), respectiv Adrian Viorică (min. 26).

Poli Iași a început meciul în formula: Brînză – Martac, Lică, Tincu, Finică – Vașvari, Marchioni – Anton, Karachanakov, Hunte – Plohotniuk, pe parcurs fiind introduși în teren Ciaun, Fr. Cristea, Bujor, Tomczyk, Knoflach, Fosu-Mensah, Plămadă, Fică, Pelivan. Nu au fost utilizați Chistol, Kouadio, Ungurenașu, Ștefanovici, Cracea, Dumitru, Hrib, Deac, Ciubăncan și Niamțu.

Știința Miroslava a evoluat în componența: Ciofu – Saizu, Mihăeș, Nwankwo – Unghianu, Niamak, Alima, Iurașcu – Viorică, Botezatu, Tchasem, În partea a doua a jocului au fost introduși în teren Daniliuc, Nazare, Petrișor, Cazacu, Balint,  Verdeș, Popescu, Azoiței, Bordeanu,  Alexandru, Munteanu și Șonea.

De remarcat că lovitura de începere a partidei a fost dată de Andreea Prisăcariu, jucătoarea de tenis originară din Iași, care începând de săptămâna viitoare va participa la turneul de tenis WRA 125 BCR Iași Open, programat la baza sportivă de la Ciric.

Deși, inițial, oficialii ieșeni anunțaseră posibilitatea disputării la finalul acestei săptămâni a unui meci amical, în deplasare, cu Foresta Suceava, acesta nu va mai avea loc, din motive obiective. În locul testului cu bucovinenii, elevii lui Claudiu Niculescu vor susține sâmbătă, 30 iulie, în Copou, un meci de verificare în compania formației Dante Botoșani, din Liga 3.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;