5:13 pm - Saturday April 19, 2527

Poli Iași – Dante Botoșani 4-0, în ultimul amical al verii

Politehnica Iași a încheiat sâmbătă, la prânz, seria meciurilor de pregătire în vederea începerii noului sezon al Ligii 2, care va debuta la sfârșitul săptămânii viitoare.

Într-un meci-test disputat pe Stadionul “Emil Alexandrescu”, elevii lui Claudiu Niculescu au întâlnit formația Dante Botoșani, din Liga 3. După un joc în care s-au aflat mai mereu în prim plan, gazdele au câștigat întâlnirea cu scorul de 4-0 (2-0).

După ce Adam Harrison a realizat dubla în prima repriză (min. 6 și min. 21), ieșenii au mai înscris de două ori în repriza a doua, mai întâi prin Tomczyc (min. 47) și apoi prin Ștefanovici (min. 65), care a stabilit scorul final.

Poli Iași a început în formula: Knoflach – Mensah, Lică, Plămadă, Finică – Marchioni, Fr. Cristea – Anton, Fică, Ștefanovici – Harrison.

În partea a doua a jocului, la Poli au intrat în teren Kuadio (min. 46 în locul lui Lică), Tomczyc (min. 46 Fică), Plokhotniuk (min. 60 Harrison), Ungurenașu (min. 60 Mensah), Dumitru (min. 60 Anton), Ciaun (min. 67 Finică), Cracea (min. 69 Marchioni) și Hrib (min. 70 Ștefanovici).

În vârstă de 25 de ani, Adam Harrison, care și-a făcut junioratul la Tottenham, a mai jucat în carieră la Hayes & Heading, Yeovil Town, Southend United din țara natală, precum și la cluburi din campionatul Australiei și Olandei. Înalt de 1,83 metri, acesta a arătat o poftă deosebită de gol la prima apariție în tricoul Politehnicii, înscriindu-se, de pe acum, drept un contracandidat foarte serios la titularizare în primul 11 al Iașului pentru Plokhotniuk și Tomczyc.

Tot ca noutate a evoluat, de asemenea, ca titular, și portarul austriac Tobias Knoflach (24 de ani, 1,83 metri), care în carieră a mai jucat, printre altele, pentru Rapid Viena. La fel ca Harrison, și Knoflach se află în probe la Poli, ambii jucători având șanse mari de a semna cu echipa pregătită de Claudiu Niculescu.

Politehnica Iași va debuta în noul sezon al Ligii 2 sâmbătă, 6 august, de la ora 11.30, în deplasare, la Galați, în compania nou promovatei Oțelul, partida fiind televizată în direct de Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;