5:13 pm - Monday April 19, 1379

„Șapte viziuni ale ochiului lăuntric”, expoziție de pictură, grafică și desen, la Palatul Culturii

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași invită publicul la expoziţia de pictură, grafică și desen „Șapte viziuni ale ochiului lăuntric”, semnată de artistul Traian Postolache, deschisă la Palatul Culturii în perioada 2 – 31 august.

Artistul plastic rădăuţean Traian Postolache s-a născut pe 7 septembrie 1953, a urmat Facultatea de Arte Plastice din Iaşi, a fost rând pe rând bibliotecar, muzeograf, iar în perioada 1999 – 2008 s-a aflat la conducerea Muzeului Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț” din Rădăuţi, perioadă în care a reușit să organizeze mai multe proiecte internaționale de mare anvergură. Cu sprijinul Primăriei orașului Rădăuți a înființat Galeria de Artă Contemporană, unde au expus periodic artiști din întreaga țară. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, din anul 1992, lucrările artistului au fost prezente în mai multe galerii din România, Canada, Statele Unite și Japonia.

Expoziţia etalată pe simezele Muzeului de Artă din Iași reunește lucrări de pictură, grafică și desen, care ilustrează viziunea artistului cu rădăcini în mit și arborescențe.

„Vocabularul formal al lucrărilor pune în evidență chipuri care trăiesc stări de extaz care se află în deplinătatea gloriei cerești, cărora li se citește pe chip miracolul luminii spirituale, a iluminării divine”, apreciază criticul de artă Oliv Mircea, cel care alături de muzeograf Corina Cimpoeșu curatoriază această expoziție.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 11 august, la ora 18.00, la Palatul Culturii din Iași – Muzeul de Artă.

Expoziția este deschisă publicului de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;