5:13 pm - Tuesday April 20, 4590

Ana Bogdan s-a calificat în semifinale la BCR Iași Open

Jucătoarea română Ana Bogdan, cap de serie nr. 3, s-a calificat în semifinalele primei ediții a turneului BCR Iași Open. Ana (29 de ani, locul 75 WTA) a învins-o cu un categoric 6-1, 6-2 în sferturi pe Ekaterine Gorgodze, din Georgia (30 de ani, locul 147 WTA), favorită 8 și va juca în penultimul act cu revelația turneului, Darya Astakhova, jucătoare venită din calificări.

Jucătoarea noastră a făcut un meci de senzație și nu i-a lăsat nicio șansă adversarei sale, o specialistă a probei de dublu, multiplă campioană în turneele WTA anul trecut, alături de românca Irina Bara.

La meci au asistat 1.000 de spectatori, care au creat o atmosferă superbă, aspect subliniat de Ana Bogdan la final.

”Nu e ușor să joci acasă, dar e foarte frumos, e cel mai frumos sentiment să câștigi în fața fanilor tăi. Vă mulțumesc din suflet, nu aveți idee cât de mult contează suportul vostru și cât de mult contează să-mi strigați numele. Vă iubesc, vă aștept sâmbătă să-mi țineți pumnii și la meciul din semifinale”, a declarat la final Ana Bogdan.

În semifinala programată sâmbătă, de la ora 13.00, în direct la DigiSport, Ana Bogdan o va întâlni pe Darya Astakhova, numărul 256 mondial, jucătoare venită din calificări. Aceasta a învins-o în sferturi pe Paula Ormaechea (Argentina, 29 de ani, numărul 248 mondial), scor 6-4, 6-0.

În a doua semifinală se vor întâlni Panna Udvardy, din Ungaria (23 de ani, locul 93 WTA) și polonezaMaja Chwalinska (20 de ani, locul 160 WTA), partida fiind programată tot sâmbătă.

Udvardy, favorită 2 la Iași, a învins-o clarînprimulsfert de finalăpeKristina Mladenovic, din Franța (29 de ani, 112 WTA), a 6-a favorită, scor 6-1, 6-2, într-un meci ce a durat o oră și un sfert.

La rândul său, poloneza Maja Chwalinska s-a calificat în semifinale după ce a învins-o pe jucătoarea spaniolă Rebeka Masarova (23 de ani, numărul 156 mondial), scor 6-3, 4-6, 6-2.

Jucătoarele calificate în semifinale vor primi câte 5.300 de dolari și 57 de puncte WTA, iar învinsele din sferturi vor rămâne cu 3.475 de dolari și 29 de puncte.

Tot vineri s-a disputat și ultimul meci din sferturi la dublu, dar și prima semifinală.

Ieșeanca Andreea Prisăcariu s-a oprit în sferturile probei de dublu la BCR Iași Open, după un meci dramatic în care sportiva noastră și partenera sa au ratat o minge de meci, în match tie-break.

 

Rezultatele zilei de vineri, 5 august:

Simplu, sferturi de finală

Panna Udvardy (Ungaria, Nr. 2) – Kristina Mladenovic (Franța, Nr. 6) 6-1, 6-2

Maja Chwalinska (Polonia) – Rebeka Masarova (Spania) 6-3, 4-6, 6-2

Darya Astakhova (Q) – Paula Ormaechea (Argentina) 6-4, 6-0

Ana Bogdan (România, Nr. 3) – Ekaterine Gorgodze (Georgia, Nr. 8) 6-1, 6-2

Dublu, sferturi

Angelina Gabueva/Anastasia Zakharova (Nr. 2) – Andreea Prisăcariu/Anita Husaric (România/Bosnia Herțegovina) 3-6, 6-4, 11-9

Dublu, semifinale

Reka Luca Jani/Panna Udvardy (Ungaria, Nr. 4) – Angelina Gabueva/Anastasia Zakharova (Nr. 2) 6-1, 6-3

Programul zilei de sâmbătă, 6 august:

Terenul Central (cu începere de la ora 13.00)

Darya Astakhova (Rusia, Q) – Ana Bogdan (România, Nr. 3) / semifinalăsimplu

Maja Chwalinska (Polonia) – Panna Udvardy (Ungaria, Nr. 2) / semifinalăsimplu

Andreea Lazaro Garcia/Despina Papamichail (Spania/Grecia) – Darya Astakhova/AndreeaRoșca (/România) / semifinală dublu

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;