Ana Bogan, ”Luceafărul” primei ediții a turneului WTA 125 ”BCR Iași Open”

Malvina Cservenski, fondatorul Malvensky, casa de bijuterii care a asigurat trofeele poleite cu aur pentru campioanele și finalistele de la BCR Iași Open, a declarat că atunci când a creat această bijuterie trofeu s-a inspirat de la unul dintre cele mai iubite simboluri românești, Luceafărul lui Mihai Eminescu.

În finala primei ediții, la care au asistat peste 1.500 de spectatori, jucătoarea noastră Ana Bogdan a avut ceva din strălucirea Luceafărului. Cu un joc strălucitor precum trofeul aurit care trona la loc de cinste, în așteptarea campioanei, Ana s-a impus în fața Pannei Udvardy, din Ungaria, după 2 ore și 20 de minute de tenis spectaculos, plin de suspans, scor 6-2, 3-6, 6-1 și a plecat cu ”Luceafărul” acasă.

Ana Bogdan, 29 de ani, locul 75 WTA, a treia favorită la Iași, a încasat un cec de 15.000 de dolari după acest succes, și 160 de puncte WTA, în timp ce finalista Panna Udvardy, 23 de ani, numărul 93 mondial, a doua favorită, a rămas cu 8.000 de dolari și 95 de puncte WTA.

A fost o finală incredibilă, cu o atmosferă demnă de un turneu de Grand Slam, iar la final Ana Bogdan a recunoscut că nu a mai trăit așa ceva pe un teren de tenis.

Primul set a fost câștigat clar de Ana Bogdan, cu 6-2, după un început cu trei break-uri. Ana s-a desprins decisiv la 4-1 și și-a adjudecat primul act cu 6-2.

Udvardy a început foarte bine setul secund, a condus cu 3-0, iar acest avantaj s-a dovedit a fi decisiv, jucătoarea maghiară reușind să se impună cu 6-3. A fost un act nebun, cu foarte multe break-uri. Udvardy a condus cu 4-2, Ana a revenit cu break la 3-4, dar nu a reușit să restabilească egalitatea și și-a pierdut din nou serviciul, cedând în cele din urmă cu 3-6.

În decisiv, impulsionată frenetic de cei peste 1.500 de spectatori din tribune, Ana Bogdan și-a dominat clar adversara și s-a impus de o manieră entuziasmantă, cu 6-1.

A urmat o ceremonie cu mult fast și emoționantă pentru Ana, care cu greu și-a putut stăpâni lacrimile atunci când și-a început discursul. ”Acest trofeu are un loc special în sufletul meu. Nu voi uita niciodată această săptămână petrecută la Iași. Este cel mai emoționant meci din cariera mea”, a declarat la final Ana Bogdan.

Andreea Roșca și rusoaica Darya Astakhova, campioane la dublu

La scurt după ceremonia de premiere a urmat finala de dublu, la finele căreia o altă româncă, Andreea Roșca, s-a încoronat cu titlul de ”Luceafăr” al primei ediții la BCR Iași Open.

Andreea Roșca și partanera sa Darya Astakhova, din Rusia, învinsa Anei Bogdan în semifinale, au câștigat în fața cuplului maghiar Panna Udvardy/Reka Luca Jani, favorit nr. 4, scor 7-5, 5-7, 10-7 și au intrat în posesia trofeelor Luceafărul.

La final, campioanele Andreea și Darya au avut lacrimi în ochi.

”Energia voastră a fost extraordinară. Mulțumesc tutor pentru tot. Vă felicit pentru organizare, a fost un eveniment incredibil și sunt foarte fericită să fiu aici”, a declarat Darya Astakhova, care a meritat un trofeu la Iași, după ce a câștigat cinci meciuri la simplu și patru la dublu.

La rândul său, Andreea Roșca a declarat: ”Ați fost un public minunat, m-am simțit foarte bine la Iași. Mulțumesc iubitului meu, copiilor de mingi, organizatorilor, familiei, staff-ului. Vreau să dedic turneul mamei mele, care nu mai este aici”.

Supervizorul WTA Mihaela Testiban a avut ultimul cuvânt la acest turneu, iar concluzia nu poate decât să ne onoreze: ”A fost o organizare extraordinară, BCR Iași Open a avut multe aspecte peste nivelul unui astfel de turneu”.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;