Poli Iași, doar remiză la debutul în noua ediție a Ligii 2

Politehnica Iași nu a reușit decât o remiză, scor 0-0, în deplasare, în fața formației Oțelul Galați, sâmbătă, în etapa inaugurală a noii ediții a Ligii 2, după o partidă în care jocul practicat de elevii lui Claudiu Niculescu a fost departe de pretențiile unei candidate la accederea în prima ligă.

Deși au întâlnit o formație nou promovată, ieșenii nu au reușit să se impună pe stadionul de la malul Dunării, pornind cu stângul în această stagiune, una în care obiectivul stabilit de conducerea clubului este promovarea.

Gazdele au început mai bine meciul și încurajați de cei aproximativ 10.000 de spectatori prezenți în tribune au pus presiune la poarta oaspeților, însă șuturile expediate de Jardan, Cârjan și Nica nu și-au atins ținta.

De partea cealaltă, ieșenii au ripostat mai ales prin olandezul Hunte, care a avut câteva incursiuni periculoase pe partea stângă, nefructificate însă de Plokhotniuk, “mână moartă” pentru oaspeți în meciul de sâmbătă.

În partea a doua a jocului, tot gazdele au fost mai periculoase, Yabre și, mai ales, Cârjan, irosind șansa de debloca tabela, ieșenii fiind salvați de la primirea golului de  intervențiile cu adevărat miraculoase ale lui Knoflach, aflat în zi de grație.

Rezultat final: Oțelul Galați – Politehnica Iași 0-0, după un meci în care oaspeții se pot declara mulțumiți de scorul de pe tabelă.

Oțelul: Dur-Bozoancă – Rus, Azinovic, Yabre, Nedelea – Markovic (min. 57 Adăscăliței), Jardan, Gorovei (min. 83 Cireș), Mitroi – Cîrjan (min. 83 Berisha), Nica.

Poli Iași: Knoflach – Fosu-Mensah (min. 78 Martac), Lică, Tincu, Finica – Vașvari, Marchioni (min. 81 Fr. Cristea) – Anton (min. 81 Bujor), Roman, Hunte (min. 78 Ștefanovici) – Plokhotnyuk (min. 46 Tomczyc).

În celelalte partide din prima etapă a Ligii 2 s-au înregistrat rezultatele: Progresul Spartac – Dinamo 0-1 (meci disputat joi), Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare 3-0 (meci disputat vineri), Concordia Chijna – CSM Slatina 0-3, Gloria Buzău – Ripensia Timișoara 1-0, CS Comunal Șelimbăr – FC Brașov 1-0, Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSC Dumbrăvița 0-1, Unirea Dej – FK Miercurea Ciuc 2-1, Politehnica Timișoara – Unirea Constanța 1-0 (meciuri disputate sâmbătă).

Întâlnirea CSA Steaua – Metaloglobus este programată marți, 9 august, de la ora 20.00.

În etapa viitoare, Politehnica Iași va întâlni sâmbătă, 13 august, de la ora 11.00, în Copou, pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;