Doi candidați din județul Iași, eliminați la cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat

La cea de-a două probă scrisă a examenului național de Bacalaurerat (sesiunea de toamnă), desfășurată miercuri, 17 august, respectiv proba obligatorie a profilului, la nivelul județului Iași, din totalul celor 702 de candidați înscriși pentru această probă au fost prezenți 576 de candidați (423 de candidați din promoția curentă, respectiv 153 din promoțiile anterioare), reprezentând un procent de 82,1%, informează Inspectoratul Școlar Județean: Nu au participat 126 de candidați (80 din promoția curentă și 46 din promoțiile anilor anteriori), în timp ce doi candidați au fost eliminați de la examen.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Joi, 18 august, este programată proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 16 – 18 august, între orele 8:00 – 16:00, respectiv 19 august, între orele 8:00 – 14:00.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;