O elevă de la Liceul Special “Moldova” din Târgu Frumos, câștigătoare a Programului MOL, de promovare a talentelor

Asociația Profesională „Bastonul Alb Moldova” din Târgu Frumos a fost admisă pentru finanțare în cadrul Programului MOL, de promovare a talentelor, ediția a XVII-a, organizat de Fundația pentru Comunitate, atât la categoria Artă,  pentru eleva Livia Frona, domeniul artistic (pian), cât și pentru echipa de Goalball a Liceului Special „Moldova”, la categoria Sport.

Anul acesta au fost depuse 601 dosare, în perioada 23 mai-23 iunie, iar proiectul elevilor Liceului Special „Moldova” Târgu Frumos (care școlarizează copii și tineri cu deficiențe de vedere din zona Moldovei) s-a aflat printre cele 205 de proiecte câștigătoare. Acestea vor primi până la 10.000 de lei fiecare, pentru a oferi un sprijin material în dezvoltarea și continuarea carierei, fie prin achiziționarea de materiale, echipamente sau instrumente necesare, fie prin acoperirea cheltuielilor de transport pentru ca participanții să poată merge în competiții sau tabere de profil etc.

Livia Frona, elevă nevăzătoare în clasa a XII-a, este o tânără care se remarcă nu doar prin talentul și măiestria cu care cântă la pian, ci și prin seriozitate, devotament și multă perseverență în a-și urmări visul. Aceasta va primi finanțare pentru a putea achiziționa un pian digital care ar putea-o duce cu un pas mai aproape de aspirația ei de a deveni un pianist recunoscut.

Echipa de Goalball a Liceului Special „Moldova” este formată din tineri motivați și ambițioși care au învățat să-și pună în valoare aptitudinile și care, prin intermediul acestui sport de echipă, destinat deficiențelor de vedere și nevăzătorilor, au învățat concepte precum „colaborare”, „fair-play” și „auto-control”. Suma oferită de MOL se va îndrepta spre achiziționarea de echipament specific, atât de necesar pentru ca echipa să poată continua antrenamentele.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;