Târg gastronomic organizat în week-end în Parcul Expoziției

În perioada 26 – 28 august, ieșenii sunt invitați între orele 10.00 și 20.00 în Parcul Expoziției la Târgul Gastronomic „Iașul în bucate. Dor de acasă”, eveniment inclus în programul „Sărbătoarea Diasporei 2022– Iașul este acasă!”, organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română – Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași și Asociația Producătorilor Locali PRODUS ÎN IAȘI.

Evenimentul, este dedicat consumatorilor ieșeni, precum și producătorilor atestați tradițional, ecologic sau montan din zona de Nord-Est a țării. Vor participa câteva zeci de producători din județele din Nord-Estul țării din domeniile patiseriei, produselor lactate, preparatelor din carne și pește, producători de vinuri, producători de dulcețuri și zacuști, producători de fructe și legume ecologice și apicultori.

În cadrul târgului vor avea loc și ateliere pentru copii, cu produse de la producători locali.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Cities2030, finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont2020 (www.cities.eu).

Primăria Municipiului Iași și Academia Română – Filiala Iași sunt partenerii din România în cadrul acestui proiect, alături de alți 39 de parteneri din țările Europei.

Evenimentul constituie o activitate a hubului inovativ Food for Iași Living Lab (www.fill.rdrp.ro), dezvoltat în cadrul proiectului Cities2030 de Primăria Municipiului Iași și Academia Română – Filiala Iași.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;