5:13 pm - Monday April 18, 9470

Mai multe imobile din municipiu vor fi consolidate seismic și reabilitate termic prin PNRR

Întruniți în ședință extraordinară de îndată, consilierii locali au aprobat vineri, 26 august, depunerea spre finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a mai multor proiecte care vizează consolidarea seismică și renovarea energetică moderată sau aprofundată a mai multor imobile din municipiul Iași.

Clădirile care ar putea beneficia de o renovare integrată (consolidare plus renovare energetică) sunt cele aflate pe strada Macazului nr. 5, strada I. C. Brătianu nr. 6 și strada 14 decembrie 1989 nr. 4, valoarea proiectului fiind estimată la suma de zece milioane de lei, fără TVA.

Un alt proiect aprobat în ședința din 26 august se referă la obținerea finanțării prin PNRR pentru renovarea energetică moderată sau aprofundată a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Pe această listă se află blocul 999 A din șos. Nicolina nr. 84, blocul CL 10 din strada Străpungere Silvestru nr. 42, blocul scările A și B din strada Vovideniei nr. 23, blocul situat în strada Bacinschi nr. 3 (scara A1), nr. 5 (scara A2) și nr. 7 (scara B), blocul C29, scara A și scara B, situat în bulevardul Carol I nr. 25, blocul A din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 8 A, blocul C1 din strada Iordachi Lozonschi nr. 6, blocul C2 din strada Iordachi lozonschi nr. 8, blocul C3 din strada Iordachi Lozonschi nr. 10 și blocul 978 B din șoseaua Nicolina nr. 59, imobile aflate în proprietatea unor persoane fizice / juridice.

Valoarea totală eligibilă a proiectului de renovare energetică a acestor imobile este de circa 33,5 de milioane de lei, fără TVA. La această sumă se adaugă și costurile realizării a 14 stații electrice de încărcare rapidă, estimate la 1,7 milioane lei.

Al treilea proiect care a primit undă verde în ședința Consiliului Local vizează renovarea energetică moderată sau aprofundată a următoarelor imobile: blocul A1-2 situat în bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 5 (scara A și B), blocul A2 situat în bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 7 (scara A și B), blocul B2 situat în bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 9, blocul A3 situat în strada Vasile Lupu nr. 114-116, blocul 955 situat în aleea Tudor Neculai nr. 31, blocul 945 situat în aleea Tudor Neculai nr. 19, blocul G2 , tronsoanele I și II, situat în bulevardul Poitiers nr. 53, și blocul 968, tronsoanele 3, 4 și 5, situat în șoseaua Nicolina nr. 37.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de circa 44,5 milioane de lei, fără TVA, la care se adaugă realizarea a 18 stații electrice de încărcare rapidă, în valoare totală de circa 2,2 milioane lei.

Lucrările de creștere a eficienței energetice vor viza reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire / a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea / reabilitarea / modernizarea sistemelor de climatizare și / sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea / modernizarea instalațiilor de iluminat, montarea de sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, echiparea clădirilor cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

În ceea ce privește consolidarea clădirilor respective se vor întreprinde intervenții în vederea consolidării structurilor în cadre de beton armat cu panouri de umplutură din zidărie, intervenții asupra fundațiilor și terenului de fundare, intervenții care reduc forțele seismice etc.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;