5:13 pm - Saturday April 18, 0629

Treceri de pietoni supraînălțate, amenajate de Primărie în preajma școlilor din municipiu

În vederea prevenirii accidentelor rutiere și creșterii gradului de siguranță a elevilor din municipiului Iași, Primăria va lua măsuri de calmare a traficului prin înălțarea trecerilor de pietoni nesemaforizate din proximitatea unităților de învățământ preuniversitar. Inițiativa vine și ca urmare a unor solicitări ale Alianței pentru Promovarea Transportului Alternativ (APTA), anunță Biroul de presă al Primăriei într-un comunicat remis redacției.

Potrivit documentului, trecerile de pietoni vizate sunt cele aflate la o distanță mai mică de 300 de metri de oricare dintre intrările în unitățile de învățământ.

În aceste zone, susțin reprezentanții Primăriei, carosabilul va fi ridicat printr-o rampă cu o înclinare de aproximativ 10% și o lățime de șase – șapte metri, pentru a-i determina pe conducătorii auto să reducă viteza.

Un proiect pilot pentru înălțarea trecerilor de pietoni va fi implementat în zona Școlii Gimnaziale „B. P. Hașdeu” de pe str. Ion Creangă, viitoarele locuri ale trecerilor de pietoni înălțate urmând să fie stabilite de Comisia de Circulație a Municipiului, amenajarea și semnalizarea rutieră urmând să fie făcute în conformitate cu legislatia rutieră, cu avizul Politiei Rutiere, de către Citadin SA.

Proiectul de hotărâre privind implementarea unei astfel de măsuri în municipiu va fi suspus spre dezbare și aprobare în ședința de miercuri, 31 august, a Consiliului Local.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;