Circulația autovehiculelor grele și a mașinilor școlilor de șoferi, interzisă la orele de vârf în municipiul Iași

Circulația autovehiculelor care transportă marfă, cea a utilajelor de construcții, camioanelor și camioanelor cu remorcilor, precum și a mașinilor aparținând școlillor de șoferi va fi interzisă la orele de vârf pe mai multe străzi din municipiul Iași.

În cadrul ședinței din 31 augus, Consiliului Local a apreobat o hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 49/2019 privind reglementarea modului în care este derulată susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, circulaţia maşinilor de aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de construcţii, camioanelor, remorcilor și semiremorcilor la orele de vârf pe principalele artere de circulație, dar și amenzile pentru persoanele care nu respectă aceste reglementări.

Astfel, potrivit actului normative aprobat de aleșii loclai, se va interzice susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, circulaţia maşinilor de aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de construcţii, camioanelor, remorcilor și semiremorcilor, în intervalele orare 7:00-9:00 şi 16:00-18:00.

Străzile pe care este interzisă circulația auto în intervalele orare menționate sunt: Șoseaua și strada Păcurari, bulevardul Independenţei, bulevardul Carol I, strada Sărărie, strada Elena Doamna, strada Anastasie Panu, strada Palat, strada Sfântul Lazăr, strada Smârdan, bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Vasile Lupu, strada Gării, strada Râpa Galbenă, strada Nicolina, Șoseaua Nicolina, bulevardul Ţuţora, strada și Șoseaua Bucium.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei. Sancțiunile vor fi aplicate de personalul Poliţiei Locale Iaşi. Totodată, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării/comunicării procesului-verbal de constatare a contravenţiei, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;