A început programul de internship al Consiliului Județean Iași (ediția a II-a)

Consiliul Județean Iași a deschis joi, 1 septembrie, cea de-a II –a ediție a Programului de Internship, dedicat tinerilor cu studii superioare în curs sau finalizate, interesați să activeze în domeniul administrativ.

Anul acesta, opt tineri vor lucra în Consiliul Județean, timp de patru luni. Aceștia au fost repartizați la Direcțiile Juridică, Achiziții Publice, Proiecte și Dezvoltare Durabilă, Arhitect-șef, Compartimentul Informatică, Serviciul Comunicare, Relații Publice, Relații Internaționale și Protocol, Serviciul Tehnic și Biroul Relații cu Publicul, unde vor fi colegi cu specialiștii din instituție.

,,Ca şi la prima ediție, anul acesta a fost o concurență mare, cu un număr de 70 de tineri care au candidat. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și demonstrează clar interesul tinerilor față de administrația publică județeană.Internship-ul poate fi prima treaptă în carieră dacă ei îşi doresc să lucreze pentru binele comunității, iar Consiliul Județean are doar de câştigat investind în specialiştii de mâine.”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Recrutarea pentru Programul de Internship 2022 a avut loc la începutul lunii august și s-a desfășurat în mai multe etape care au inclus depunerea dosarelor de candidatură și interviuri cu o comisie de evaluare.

„Îi încurajez pe interni să își folosească ideile şi entuziasmul pentru a fi parte a schimbării pe care actuala echipă de la Consiliul Județean şi-a propus să o realizeze, astfel încât să le oferim ieşenilor servicii publice moderne şi de calitate. Să lucrezi în administrația publică este o responsabilitate imensă, dar am încredere că noua generație înțelege că are un rol determinant pentru viitorul țării. Cele mai importante schimbări pentru societate le vom face cu și prin tineri.”, a adăugat președintele Costel Alexe.

Tinerii se declară entuziasmați, majoritatea dorind să-și construiască o carieră în domeniul administrației publice.

„Consider că acest internship este o oportunitate benefică, atât pentru dezvoltarea mea profesională, cât și pentru cea personală. Sunt încântată și onorată să am ocazia de a învăța de la oameni profesioniști ce înseamnă cu adevărat administrație publică.”, a afirmat Mădălina Gordei, intern în Consiliul Județean Iași, la Serviciul Tehnic și Investiții.

La fel ca și colega sa, Teodor Codrin Zaharis, intern la Direcția Juridică, vede în acest internship o șansă în a-și contura o carieră pe viitor:„Dorința de a aprofunda cunoștințe juridico-administrative, precum și de a găsi aplicare celor dobândite în timpul anilor de studiu, dragostea față de orașul natal, de concetățeni, precum și de societatea ieșeană, au avut un rol important în a mă determina să aplic în cadrul acestui internship. În acest sens, doresc să investesc timp și energie, să servesc în mod activ comunității și să depun toate diligențele necesare pentru a lua parte la îmbunătățirea societății civile ieșene.”

Când vine vorba de asteptările pe care le au de la acest program, majoritatea internilor își doresc îmbunătățirea cunoștiințelor profesionale. „Principalele obiective pe care le-am stabilit pentru acest program sunt următoarele: să mă dezvolt profesional și sa îmi îmbunătățesc aptitudinile pe care le-am dobândit din timpul facultății, să lucrez alături de oameni de calitate și profesioniști din cadrul Consiliului Județean și să învăț cât mai multe lucruri care mă pot dezvolta personal, dar și profesional. În ceea de privește administrația publică, îmi doresc să ajut conducerea și întreaga echipă a Consiliului Județean Iași cu ideileși cunoștințele mele pentru dezvoltarea județului Iași.” a precizat Răzvan Cojocariu, intern Compartiment Informatică CJ Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;