Un nou pas pentru realizarea bazinului olimpic de înot de la Iași

La sfârșitul acestei săptămâni a fost publicat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) privind trecerea obiectivului de investiţii “Bazin de înot acoperit – Complex studenţesc Tudor Vladimirescu”, situat în strada Mihai Vodă Viteazul nr. 3, de la Ministerul Educației către Municipiul Iași, prin Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”.

“Obiectivul de investiții se află în curs de finalizare, având lucrările de infrastructură realizate în totalitate, iar cele de suprastructură și acoperișul într-un stadiu avansat. Pe lângă acestea, trebuie să continuăm lucrările la rețelele exterioare de canalizare, astfel încât să ne apropiem de finalizarea întregului proiect. Acest pas ne oferă cadrul juridic necesar pentru a identifica sursele de finanțare și continua lucrările într-un mod eficient, astfel încâ să ne putem bucura cât mai repede de un proiect atât de necesar pentru orașul nostrum”, a declarat Daniel Juravle, viceprimarul municipiului Iași, într-o postare pe contul propriu de socializare.

Reamintim că terenul pe care urmează să fie construit bazinul de înot fusese cedat în luna decembrie 2008 Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, însă lucrările au fost oprite din cauza lipsei finanţării și a retrocedării unor suprafețe de teren din zonă.

Ulterior, obiectivul de investiții, în suprafață de 5.917 de metri pătrați, a fost introdus în lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Conform proiectului, piscina bazinului de înot va avea, în final, lungimea de 50 de metri, fiind prevăzută cu opt culoare cu o lățime de 2,5 metri fiecare și două spații în lungime de de 0,5 metri în exteriorul primului și ultimului culoar.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;