5:13 pm - Monday April 19, 0213

Peste 200 de joburi, puse la dispoziție la prima ediție a Târgului locurilor de muncă pentru cetățenii ucraineni

La Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Iași a avut loc joi, 8 septembrie, prima ediție a Târgului Locurilor de Muncă pentru cetățenii ucraineni.

Potrivit organizatorului evenimentului, Andrei Dâscă, cu această ocazie, 14 firme locale, cele mai multe din domeniile IT, vânzări și construcții, și-au prezentat ofertele de locuri de muncă pentru cetățenii ucraineni refugiați în România din cauza conflictului din țara vecină.

“Sunt 14 firme participante, care pun la dispoziție locuri de muncă în domeniul IT, locuri de muncă la două supermarketuri și în construcții. Evenimentul a debutat la ora 10.00 și se va încheia la ora 16.00”, a precizat Andrei Dâscă, care a adăugat că după numai o oră de la deschidere, la târg erau prezenți peste 70 de participanți.

Prezent la manifestare, reprezentantul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, Adriana Sârghi, co-organizator al evenimentului, a declarat că, în total, la târgul locurilor de muncă pentru cetățenii ucraineni sunt puse la dispoziție peste 200 de joburi.

“În total este vorba despre circa 200 locuri de muncă, dintre care aproximativ 70-80 sunt pentru persoanele cu studii superioare, în special în domeniul IT. Sunt, de asemenea, locuri de muncă în domeniul HORECA (ajutor la bucătărie, bucătar). Se mai caută cameriste, casieri, ambalatori manual”, a precizat Adriana Sîrghi.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;