Primarul Chirica, la moartea Reginei Elisabeta a II-a: Vestea decesului Majestății Sale ne-a așternut tristețe în suflete

Primarul Mihai Chirica a postat un mesaj de condoleanțe pe pagina proprie de socializare în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord, în care își exprimă regretul cu privire la trecerea în neființă a “unuia dintre cei mai longevivi și îndrăgiți suverani ai lumii”.

“Vestea decesului Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord ne-a așternut tristețe în suflete, cu toții fiind marcați de trecerea la cele veșnice a unuia dintre cei mai longevivi și îndrăgiți suverani ai lumii. Părerea de rău este cu atât mai mare cu cât noi, românii, suntem atașați de valorile și principiile monarhiei, instituție care a făurit România Mare. Din Iaşi, Oraş Regal decretat de Familia Regală a României, transmit, din partea comunităţii ieşene, sincere condoleanţe Casei Regale şi poporului britanic pentru tristele momente prin care trec acum la pierderea acestui mare suveran!”, se arată în postare.

Totodată, șeful municipalității ieșene își exprimă speranța că noul monarh, Regele Charles al III-a, va fi, în continuare, un prieten al României și un sprijin al comunității de români care trăiește în Regatul Unit.

“Admirația și respectul pe care Regele Charles al III-lea îl poartă României ne aduce speranța că numeroasa comunitate de români din Regatul Unit va fi una respectată și încurajată în încercarea membrilor săi de a-și făuri un viitor decent, prin muncă și devotament față de societatea britanică”, afirmă Mihai Chirica în mesaj.

În încheiere, primarul roagă ieșenii ca în aceste zile triste, rugăciunile lor să fie îndreptate către cea care a fost Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord.

“Să ne reculegem în aceste zile triste, îndreptându-ne rugăciunile întru odihna sufletului Reginei Elisabeta a II-a, purtându-i veșnica amintire a generozității și bunătății sale. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată în mesajul postat de Mihai Chirica pe pagina proprie de socializare, în urma decesului suveranei.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;