A fost dat startul înscrierilor pentru programul „Hai la Olimpiadă”, destinat elevilor pasionați de matematică, fizică sau informatică

Fundația Nouă ne pasă a deschis înscrierile pentru cea de-a X-a ediție a programului „Hai la Olimpiadă!”. Elevii din sistemul public de învățământ pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot înscrie până pe data de 11 octombrie, iar cei selectați se vor putea pregăti gratuit la unul dintre cele 54 de centre de pregătire din 26 de orașe din întreaga țară, sub îndrumarea unor profesori care au experiență pentru pregătirea la nivel competitiv.

„Continuăm pregătirile pentru performanță și în anul școlar care tocmai a început. Le-am propus profesorilor cu care colaborăm revenirea la formatul fizic al cursurilor și în cadrul Hai la Olimpiadă!. Le mulțumim tuturor profesorilor implicați și le dorim succes tinerilor pasionați de matematică, fizică și informatică!”, a spus Dorin Agapie, Coordonator Program.

Înscrierile pot fi realizate online de părinții sau reprezentanții legali ai elevilor, prin completarea formularului disponibil pe pagina www.nouanepasa.ro/inscrieri-hlo. Fiecare centru de pregătire pentru performanță este autonom, iar programul este conceput astfel încât fiecare copil să poată frecventa cursurile unui singur centru. Cursurile au loc sâmbăta, pe parcursul întregului an școlar. Elevii sunt eligibili pentru centrele din județele în care învață, iar criteriile pentru admitere sunt stabilite la nivelul fiecărui centru de cadrele didactice. Conținutul de predare-învățare este stabilit tot de profesori, la nivelul fiecărui centru, în funcție de nevoile și nivelul fiecărei grupe.

Fundația Nouă ne pasă organizează centre de pregătire pentru performanță în localitățile Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Beclean, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Huși, Iași, Năsăud, Oradea, Piatra Neamț, Rădăuți, Roman, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vaslui și Vatra Dornei.

Peste 5.800 de elevi s-au pregătit prin programul „Hai la Olimpiadă!” în anul școlar 2021-2022, anunță organizatorii proiectului.

În anul școlar anterior, 6.298 de elevi s-au înscris pentru participarea la cursurile centrelor „Hai la Olimpiadă!”, iar 5.865 dintre aceștia au fost selectați și s-au pregătit pentru a face performanță în centrele din întreaga țară. Aceștia au beneficiat de îndrumarea a 347 de profesori, dar și de materialele didactice și infrastructura de lucru de care au nevoie. De asemenea, fiecare centru de pregătire beneficiază și de un portal, care permite administrarea întregii activități.

Despre Programul Hai la Olimpiadă!

Programul „Hai la Olimpiadă!” a fost lansat în 2012 de Fundația Nouă ne pasă (anterior Fundația eMAG) cu intenția de a oferi suport tuturor celor care doresc să facă performanță în educație, copii și profesori deopotrivă. Pentru mai multe detalii despre program, puteți accesa www.nouanepasa.ro/hai-la-olimpiada

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;