“Undă verde” pentru începerea lucrărilor la două noi săli de sport din Miroslava

Primăria comunei Miroslava a anunțat astăzi începerea proiectelor de construire a sălilor de sport din Cornești și Uricani. Fondurile pentru realizarea celor două obiective sunt asigurate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 al Uniunii Europene.

Prima sală de sport va fi realizată în cadrul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Anghel” Cornești (în spatele Centrului de zi pentru copii Cornești), iar cea de-a doua în cadrul Școlii Gimnaziale „Miron Barnovschi” Uricani (în curtea bazei sportive din Uricani).

“Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea gradului de participare la învățământul obligatoriu al copiilor din comuna Miroslava, în special a celor cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului de învățământ”, se arată într-un comunicat al Primăriei Miroslava.

Potrivit documentului, contractele de finanțare pentru construcția celor două obiective au fost semnate în februarie 2022, data de finalizare a ambelor proiecte fiind 30 noiembrie 2023.

Valoarea totală a proiectelor este de 4.662.084,62 lei, din care ajutorul financiar nerambursabil (Fondul European de Dezvoltare Regională + bugetul național) este de 4.269.138,41 lei. Din cauza majorării prețurilor la manoperă și la principalele materiale de construcție, în data de 20 mai 2022, Consiliul Local al comunei Miroslava a aprobat devizele actualizate ale celor două obiective de investiții, totalul noilor valori estimate ale proiectelor fiind de aproximativ 7,5 milioane lei.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;