5:13 pm - Monday April 19, 2010

Marian Uscatu (PMP): Odată cu semnarea autorizației de construcție pentru T4, Aeroportul Iași a intrat într-o nouă etapă

Odată cu semnarea, astăzi, de către Primărie a autorizației de construire a noului Terminal T4,  dezvoltarea Aeroportului InternaţionalIaşi a intrat într-o nouă etapă, afirmă consilierul județean Marian Uscatu, care subliniază că derularea acestei importante investiții are la bază consensului politic existent la nivelul Consiliului Judeţean Iaşi şi, implicit, votului consilierilor judeţeni ai PMP.

“În mandatul trecut nu s-a realizat nimic pentru modernizarea Aeroportului Iaşi. Consider că nu trebuie ratată această șansă și că fiecare decident politico-administrativ are obligaţia să-și dea mâna, să treacă peste orgoliile personale și să înțeleagă că acest proiect este pentru binele tuturor. Cu toții avem doar de câștigat dacă se realizează acest proiect. În paralel va fi realizată și noua cale de acces către aerogară, prin zona Aroneanu – Rediu Aldei, cu o lungime de 9,5 kilometri. Este un proiect pentru care m-am luptat din mandatul trecut și este mai mult decât necesar în contextul extinderii aeroportului și a traficului auto din prezent”, a declarat consilierul judeţean Marian Uscatu, liderul consilierilor PMP din Consiliul Județean Iași.

Acesta subliniază că la finalul lucrărilor, Aeroportul Internațional Iași va deveni a doua aerogară a țării, după Otopeni, o ocazie unică pentru întreaga regiune de a beneficia de un aeroport extins şi modernizat integral, la un nivel european.

„Astfel, în decembrie 2023, Iaşiul va avea cel mai important aeroport din ţară, un lucru benefic pentru pasageri, pentru companiile aeriene, dar şi pentru mediul economic din Regiunea de Nord-Est”, afirmă, în încheiere, liderul consilierilor PMP din CJ Iași.

Filed in: Politic

Comments are closed.

;