5:13 pm - Tuesday April 18, 5679

Pagubele produse în județul Iași de fenomenele meteorologice extreme se ridică la 9,5 milioane de lei

Fenomenele meteorologice extreme produse în județul Iași în perioada 30 iunie – 11 septembrie au provocat pagube evaluate la aproximativ 4,7 milioane lei, a anunțat astăzi Instituția Prefectului Județului Iași.

”Comisiile de evaluare constituite prin ordin de prefect s-au deplasat în toate unitățile administrativ-teritoriale care au raportat pagube la drumuri comunale, drumuri județene, agricole, forestiere, străzi, poduri. Reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași, ai Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri au întocmit procese verbale pentru fiecare unitate administrativ teritorială. Situația centralizată a fost deja aprobată la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a fost transmis un proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea fondurilor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Potrivit unui document dat publicității de Instituția Prefectului, au raportat probleme cauzate de condiții meteorologice periculoase în perioada 30 iunie – 11 septembrie, următoarele unități administrativ-teritoriale: Aroneanu, Butea, Ceplenița, Ciurea, Costești, Cotnari, Cozmești, Hărmănești, Holboca, Lespezi, Mădârjac, Miroslovești, Moțca, Răchiteni, Ruginoasa, Scobinți, Sirețel, Sinești, Șipote, Todirești, Tomești, Valea Lupului și Valea Seacă. Pagube au fost înregistrate și în cazul unor drumuri județene.

”Fenomene meteorologice extreme au avut loc și în prima parte a anului, iar pentru pagubele produse până la finalul lunii iunie a fost transmis un alt proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea unei sume totale de peste 4,8 milioane lei pentru infrastructura din Pașcani, Alexandru Ioan Cuza, Ciortești, Costești, Dolhești, Heleșteni, Mădârjac, Oțeleni, Schitu Duca. În total, în acest an, Instituția Prefectului – județul Iași a transmis proiecte de Hotărâre de Guvern prin care se solicită o sumă totală de aproximativ 9,5 milioane de lei, sumă rezultată în urma evaluărilor realizate de comisiile stabilite prin ordin de prefect”, a afirmat prefectul Cojocaru.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;