5:13 pm - Tuesday April 19, 0203

Programul ediției din acest an al “Sărbătorilor Iașului”, aprobat de Consiliul Local

Întruniți în ședință ordinară, consilierii locali ieșeni au aprobat joi, cu unanimitate de voturi, programul desfășurării evenimentelor publice organizate cu ocazia ediției din acest an a “Sărbătorilor Iașului”.

Bugetul estimat pentru organizarea și desfășurarea ediției din acest an a “Sărbătorilor Iașilor” este de 1.198.000 de lei. Pe lângă o serie de manifestări devenite deja tradiționale, cum ar fi Ceaiul Pelerinilor, Masa Pelerinilor, Târgul de Toamnă, Sărbătoarea Vinului și Parcul de Distracții, municipalitatea propune pe 15 octombrie un concert de muzică populară românească, intitulat „Iașul în sărbătoare”, urmat de spectacolul omagial „Încoronarea Regelui 100”, dedicat centenarului încoronării Regelui Ferdinand I al României și Reginei Maria a României, ambele manifestări urmând să se desfășoare în Piața Palatului Culturii.

Alte evenimente programate în cadrul “Sărbătorilor Iașului” din acest an sunt lansarea cărții „Cvartetul Voces – Destinul excelenței”, apărute la Editura Junimea, „Întâlnirea alianței de universități europene EC2U”, competiția „Integrare europeană prin sport”, Conferința „Cybershare – provocări în domeniul securității energetice”, Festivalul Muzicii Românești etc.

De asemenea, cu același prilej va fi lansată și introdusă în circulație emisiunea de mărci poștale „Regii României Mari” și va avea loc vizionarea în premieră a filmului documentar „Regele Mihai: drumul către casă”, realizat de producătorul american John Florescu.

Cea de-a XXXI- ediție a “Sărbătorilor Iașului” se va încheia în seara zilei de 15 octombrie cu un grandios foc de artificii.

Tot în ședința de joi, aleșii locali au aprobat rectificarea bugetului general al municipiului Iași pe anul 2022, bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2022 al SC Ecopiața SA și estimările societății pentru anii 2023 și 2024, precum și modificarea Anexei 1 și completarea Anexei 2 la Hotărârea Consiliului Local nr. 6/28.01.2022 privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular din municipiul Iași pentru anul școlar 2022-2023.

Alte proiecte de hotărâre care au primit votul consilierilor se referă la trecerea din administrarea Direcției Fond Locativ în administrarea Muzeului Municipal “Regina Maria” Iași a imobilului “Palatul Braunstein”, proprietate privată a Municipiului Iași, situat in str. Cuza Voda 2, înscris în Cartea Funciară nr. 151003 UAT Iași, precum și aprobarea modificării Contractului de asociere nr. 8329/03.02.2005, cu modificările și completările ulterioare, încheiat între Consiliul Local al Municipiului Iași și SC PALAS HOLDING SRL.

Nu în ultimul rând, consilierii locali au aprobat lista de prioritate refacută, care stabilește ordinea în soluționarea cererilor de repartizare a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin ANL, cu persoanele și familiile care au făcut dovada, până la data de 31.08.2022, că îndeplinesc condițiile pentru a avea acces la locuință, aprobarea listei de repartizare a locuințelor vacante, destinate tinerilor spre închiriere, construite prin ANL, aprobarea unei solicitări locative analizate de către Comisia socială constituită în condițiile Legii 152/1998, precum și cooperarea între municipiului Iasi și municipiul Bălți, din Republica Moldova, transmiterea lucrărilor de investiții “Amenajare terenuri de sport aferente instituțiilor școlare” realizate de Municipiul Iași, către unitățile de învățământ care administrează bunuri imobile proprietatea acestuia.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;