Ședință de lucru privind organizarea ediției din acest an a “Sărbătorilor Iașilor”

La sediul Prefecturii a avut loc marți o ședință de lucru a autorităților locale cu reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea și buna desfășurare a ediției din acest an a “Sărbătorilor Iașilor”. La întâlnire au fost prezenți, pe lângă reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, cei ai Primăriei Municipiului Iași și ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne – Gruparea de Jandarmi Mobilă “Alexandru cel Bun” Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Iași, precum alte instituții cu rol de asigurare a siguranței cetățenilor. Potrivit participanților, manifestările dedicate Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva se vor desfășura în condiții de siguranță pentru toți participanții.

“Cel mai important pelerinaj din România va aduce la Iași oameni din toată țara. Ne așteptăm la un număr mare de participanți, mai ales că este primul an în care se revine la un program normal, după restricțiile din perioada pandemiei. Am solicitat tuturor o atenție sporită și o comunicare continuă, astfel încât să fie dispuse toate măsurile necesare pentru ca manifestările să se desfășoare în deplină siguranță atât pentru pelerini, cât și pentru ieșeni”, a declarat, la finalul întâlnirii, prefectul Bogdan Cojocaru.

Cea de-a XXXI-a ediție a Sărbătorilor Iașilor vor debuta sâmbătă, 8 octombrie, la ora 06.00, când racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană și depusă în baldachinul din curtea lăcașului de cult. Pentru siguranța pelerinilor și a ieșenilor, în perioada sărbătorilor vor fi efectuate verificări inclusiv la comercianții care vor participa la târgurile organizate în oraș. Controalele vor fi realizate de o comisie dispusă prin ordin de prefect și formată din reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași, ai Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;