Directorii de școli care nu vor face economie la energie la iarnă ar putea fi sancționați de autorități

Directorii unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Iași (școli și grădinițe) care nu vor gestiona în mod corespunzător consumul de energie electrică și termică în iarna 2022/2023 riscă să fie sancționați disciplinar de autorități.

„În urma izbucnirii conflictului din Ucraina, prețurile la combustibili și energie au cunoscut o creștere semnificativă, lucru care ne-a afectat, bineînțeles, și pe noi, atât ca români cât și ca europeni. Una peste alta, însă, indiferent de cât de greu va fi trebuie să susținem educația copiilor noștri, pentru că ei reprezintă – fără să folosesc un slogan – viitorul acestei țări, iar de calitatea educației pe care o facem pentru ei va depinde cât de mult vom rezista în fața acestor provocări. Vom susține cu tot ceea ce trebuie buna funcționare a unităților de învățământ, însă acolo unde directorii nu vor face economie și vor face risipă, aceștia vor fi penalizați:, a declarat primarul Mihai Chirica, care a adăugat că municipalitatea va face face tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului educațional din școlile ieșene.

Aceeași părere este împărtășită și de șefa învățământului preuniversitar ieșean, Luciana Antoci, care în cadrul unei întâlni desfășurate luni cu directorii școlilor din municipiu și județ, a subliniat că managementul privind economisirea energiei electrice și a combustibilului în școli va trebui să reprezinte o prioritate pentru fiecare unitate de învățământ.

„Până nu vor veni primele facturi la energie electrică și termică ne este greu, în acest moment, să estimăm care vor fi costurile pentru plata acestora. Cert este, însă, că va trebui să găsim un echilibru între nevoia de economie și asigurarea confortului termic al elevilor în perioada iernii. După cum știți, există școli în județ care lucrează în două schimburi și, de aceea, va fi practic imposibil evitarea intervalelor din zi în care este întuneric afară sau mai frig decât este în miezul zilei”, spune Luciana Antoci, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;