Mesajul primarului Mihai Chirica la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Iașului și a Întregii Moldove

De peste trei decenii, Sărbătorile Iașului au devenit unul dintre cele mai frumoase și mai emoționante momente din fiecare toamnă. Zecile de mii de pelerini și turiști din întreaga țară și din străinătate care vin în Capitala Moldovei, precum și ieșenii care străbat străzile orașului, creează o atmosferă solemnă și emoționantă.

Sărbătorile din acest an sunt cu atât mai așteptate cu cât ele au loc după trei ani de dificile restricții pricinuite de pandemia de COVID-19. Vremurile complicate ne-au obligat la maximă prudență și la respectarea strictă a măsurilor legale de protecție. Chiar și în condițiile vitrege de anii trecuți, pe frig și pe ploaie, pelerini din oraș, din țară și din străinătate, au venit să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, Protectoarea Moldovei, demonstrând că statutul Iașului de Capitală Spirituală a României este mai puternic decât orice obstacol.

Din fericire, în acest an ne-am întors la normalitate, iar evenimentul central al Sărbătorilor – Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva din 14 octombrie – se va desfășura în condiții obișnuite, astfel că Iașul găzduiește din nou cel mai mare pelerinaj ortodox din sud-estul Europei.

De asemenea, la fel ca în anii anteriori pandemiei, ediția din 2022 a Sărbătorilor Iașului propune o serie de evenimente care îi vor încânta atât pe locuitorii orașului, cât și pe turiști. Nu lipsesc târgurile meșteșugărești, Ceaiul Pelerinului, focurile de artificii și nici concertele în aer liber, susținute de artiști români de renume.

Le mulțumesc miilor de pelerini care ne-au vizitat orașul și sper din toată inima ca Sfânta Cuvioasă Parascheva să le fi adus liniștea sufletească. Pe cei care urmează să vină la Hram îi așteptăm cu drag și ne vom strădui să le demonstrăm că Iașul a rămas aceeași gazdă caldă și primitoare! Le mulțumesc și ieșenilor pentru răbdarea de care dau dovadă în aceste zile și îi îndemn să se bucure de atmosfera specială a acestor zile!

Fie ca Sărbătorile Iașului să ne ajute să devenim din ce în ce mai buni unii cu alții!

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;