5:14 pm - Saturday April 29, 4530

Peste 200.000 de pelerini au trecut prin fața raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Până în această seară, la ora 22.00, prin fața raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva trecuseră să se închine aproximativ 202.000 de credincioși, potrivit estimărilor Jandarmeriei, în timp ce rândul până la intrarea în curtea interioară a Mitropoliei, în lungime de circa doi kilometri, număra peste 17.500 de persoane. Timpul estimat pentru a ajunge la racla cu sfintele moaște este, în acest moment, de circa zece ore.

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, atât racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, cât și cea cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, vor rămâne întru rugăciune în curtea interioară a lăcașului de cult până când ultimul pelerin aflat la rând va ajunge să se închine la sfintele reclicve.

De la debutul manifestărilor prilejuite de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva și până la această oră, 235 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medilcale, 18 dintre acestea necesitând transportul la spital, după ce au acuzat dureri abdominale, lipotimie, hipertensiune arterială, hipoglicemie, crize comițiale sau luxații de membre.

Programul zilei de sâmbătă, 15 octombrie, dedicat Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva:

 

  • Orele 6.45-11.30Miezonoptica, Acatistul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Ceasurile şi Sfânta Liturghie arhierească; Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva
  • Orele 16.00-18.30 – Ceasul 9, Vecernia, Litia și Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;