Consiliul Județean a aprobat cuantumul burselor pentru elevii unităților de învățământ special în anul școlar 2022/2023

Întruniți în ședință extraordinară de îndată, desfășurată în sistem online, consilierii județeni au aprobat luni numărul maxim și cuantumul burselor aferente anului școlar 2022-2023 pentru elevii care frecventează cursurile unităților de învățământ special finanțate de Consiliul Județean (CJ) Iași. Astfel, în cele șase unități școlare vor fi acordate 1.199 de burse, iar cuantumul lunar va fi de 500 de lei, în cazul bursei de performanță, 200 de lei pentru bursa de merit, 150 de lei la bursa de studiu și 200 de lei pentru bursa de ajutor social. Criteriile de acordare a burselor sunt stabilite anual în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ.

În cadrul ședinței a fost votată și repartizarea pe Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) din județul Iași a procentului de 20% din cotele și sumele defalcate din veniturile de la bugetul de stat, precum și a sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a fi incasat la bugetul de stat, reprezentând fond la dispoziția Consiliului Județean. Plenul a stabilit și criteriile pentru repartizarea sumelor, respectiv 80% în funcție de suprafața totală a fiecărei Unități Administrativ Teritoriale și 20% în funcție de populație.

Și tot în ședința extraordinară desfășurată luni a fost aprobat și proiectul de hotărâre privind transmiterea unei suprafețe de 6.018 mp din sectorul de drum judeţean DJ 282, din administrarea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi în administrarea Consiliului Local Movileni, pentru realizarea unei piste de biciclete, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;