Conferința „Performanța artistică în context internațional”, la Palatul Culturii

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în calitate de partener, invită publicul la Conferința „Performanța artistică în context internațional”, organizată de Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, avându-l ca invitat pe Florian Mitrea, pianist și profesor la Royal Academy of Music și Purcell School din Londra.

 

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 18.00, la Palatul Culturii, în Sala „Ștefan Procopiu” și face parte din programul Cursurilor de măiestrie „Valențe interpretative pianistice în contextul internațional actual”, proiect inițiat de prof. dr. Roxana Ota și prof. Ana Macovei, pentru a oferi tinerilor muzicieni noi oportunități de învățare, prin intermediul unor sesiuni de lucru individuale, desfășurate la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

 

Florian Mitrea (n. București) este dublu laureat la Concursurile Internaționale de Pian Hamamatsu din Glasgow și ARD München și a obținut premii importante la Concursul de la Harbin (China) și la Concursul James Mottram din Manchester. A obținut marele premiu la Festivalul și Concursul Internațional de Pian de la New York, iar ca urmare a acestei distincții a debutat la Carnegie Hall. În 2020, și-a susținut recitalul de debut la Centrul Bozar din Bruxelles și primul turneu în postura de solist al Orchestrei Naționale Regale a Scoției. A concertat ca solist cu Orchestra Philharmonia la Londra, Filarmonica Elbland la Dresda, Collegium Musicum Basel, Orchestra Națională Radio și Filarmonica „George Enescu” din București. În 2018 a debutat la Festivalurile de la Lucerna și Edinburgh. A concertat în Marea Britanie, Germania, Japonia, Coreea de Sud și România; a cântat și înregistrat pentru numeroase posturi de radio, printre care BBC Radio 3, BBC Scoția, Radio France Musique și Radio România Muzical.

 

Conferința „Performanța artistică în context internațional” își propune un dialog deschis între maestrul Florian Mitrea și publicul ieșean, având ca subiect de dezbatere oportunitățile artistice în plan internațional și modalitatea de accesare a acestora.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;