Știrea care schimbă ce știai despre echivalarea examenelor Cambridge English

Elevii de clasa a XII-a care vor susține examenul de bacalaureat în cadrul sesiunilor din 2023 și care doresc să-și echivaleze proba C de evaluare a competențelor lingvistice cu un certificat Cambridge trebuie să se pregătească pentru schimbări.

Conform ordinului 4.796 publicat în Monitorul Oficial la începutul lunii septembrie, cei care vor să nu mai susțină proba de evaluare a competențelor lingvistice pot face acest lucru cu certificat de B1 Preliminary sau nivel superior în cadrul căruia a fost obținut calificativul A, B sau C.

Cu alte cuvinte, candidații care doresc să-și ateste un anumit nivel lingvistic printr-o certificare Cambridge English trebuie să susțină direct examenul al cărui nume include nivelul dorit. De exemplu, un elev care dorește să-și certifice nivelul B1 la bacalaureat se va pregăti și va susține examenul Cambridge B1 Preliminary la care trebuie sa obțină minim B1.

Chiar dacă aceste schimbări nu modifică în niciun fel structura și valabilitatea examenelor Cambridge, ele anulează procedura prin care elevii de clasa a XII-a își puteau folosi rezultatele extinse ale unor certificate cu rezultat imediat inferior celui susținut în vederea echivalării.

 „În acest moment avem peste 5.200 de cursanți în Iași și 1.200 în Botoșani care au în vedere obținerea unui certificat Cambridge English. O parte își doresc să-și echivaleze bacalaureatul însă majoritatea doresc să-și securizeze pentru viitor oportunitățile pe care deținerea unui astfel de certificat le oferă, având în vedere că aceste certificate recunoscute la nivel internațional sunt valabile pe viață”, a precizat Ruxandra Rață-Bucevschi, manager și fondator Twinkle Star.

 

Twinkle Star este cel mai mare centru de pregătire pentru examene Cambridge din România și unul dintre cele nouă centre autorizate să organizeze examene Cambridge English.

 

 

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;