Ambasadorului Republicii Azerbaidjan, în vizită la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”

Excelența Sa Huseyn Nizami Oglu NAJAFOV, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România, a efectuat joi, 10 noiembrie, o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), unde s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rectorul UAIC. La întâlnire au mai participat Prof. dr. Kamal Mehdi ABDULLAYEV, Rector al Azerbaidjan University of Languages și prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.

În cadrul întâlnirii a fost semnat un protocol de colaborare între Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Azerbaidjan University of Languages. Documentul prevede facilitarea mobilităților de predare, cercetare sau studiu între cele două instituții, precum și derularea de proiecte în domenii științifice și educaționale de interes comun. Discuțiile au evidențiat buna colaborare dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și cele cinci instituții de învățământ superior partenere din Azerbaidjan, în cadrul programului Erasmus+. În perioada 2010 – 2022, studenții, cadrele didactice și cercetătorii UAIC au efectuat 20 de vizite la instituții de învățământ superior din Azerbaidjan, unde au derulat stagii de studiu, predare, formare, cercetare sau au participat la diferite evenimente științifice. În același interval, cercetătorii UAIC au publicat 270 de lucrări științifice elaborate în comun cu parteneri din Azerbaidjan (conform Web of Science).

Excelența Sa Domnul Huseyn Nizami Oglu NAJAFOV, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România, și-a continuat vizita prin participarea la deschiderea oficială a Centrului de Multiculturalism Azer al Universității, care a avut loc în clădirea UAIC din str. Lascăr Catargi nr. 54. În cadrul acestui centru va funcționa cursul facultativ de Multiculturalism azer, de la Facultatea de Litere a UAIC, în colaborare cu Centrul Internațional Multicultural din Baku.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;