Primăria Municipiului Iaşi a donat trei generatoare electrice oraşului Cernăuţi

Primăria Municipiului Iaşi a donat oraşului Cernăuţi trei generatoare de mare putere pentru alimentarea cu energie a cartierelor rămase fără electricitate în urma bombardamentelor lansate de armata rusă. Convoiul umanitar a plecat sâmbătă dimineaţă de la Iaşi, ajungând la destinaţie în cursul serii.

„Sunt  trei generatoare de curent pe care am reușim să le facturăm, să le plătim, să facem toate formalitățile pentru transportul lor către Ucraina. Astăzi (sâmbătă, 19 noiembrie – n.r.) vor ajunge la Cernăuţi și sperăm să le fie de folos. Sunt generatoare de putere mare, de peste 120 de KW, și sperăm să deservească acolo unde este nevoie de ele, având în vedere situația critică în care se află Ucraina în momentul de față din punct de vedere energetic. Așa cum am spus, sunt generatoare de mare putere, cel de 180 KW putând deservi chiar și un spital. Sunt măsuri mici în comparație cu tragedia pe care ei (ucrainenii – n.r.) o suportă din cauza războiului cu Rusia”, a spus primarul Mihai Chirica, înaintea plecării spre Cernăuţi.

Cele trei echipamente au costat 100.000 de euro, fiind achiziţionate de Primăria Municipiului Iaşi în urma unei hotărâri aprobate de Consiliul Local.

În acest an s-au împlinit zece ani de când a fost parafat acordul de înfrăţire între municipiul Iaşi şi oraşul CernăuţiDocumentul a fost semnat pe 6 octombrie 2012, în cadrul unei ceremonii solemne prilejuită de sărbătorirea Zilei Oraşului Cernăuţi, semnatari fiind Mihai Chirica, viceprimar al municipiului Iaşi la acea dată, și respectiv Vitalii Myhailişin, secretarul Primăriei orașului Chișinău.

Iaşul are o relaţie specială cu Cernăuţi, ambele oraşe fiind atestate documentar în acelaşi act, respectiv Privilegiul din 1408 acordat negustorilor din Lemberg (azi Lviv) de Alexandru cel Bun, domnul Moldovei (1400 – 1432).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;