5:13 pm - Thursday April 19, 9923

Licitaţia pentru începerea lucrărilor de modernizare a Cinematografului “Dacia” va avea loc în luna ianuarie

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a aprobat documentația de licitație privind începerea lucrărilor de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Cinematografului “Dacia”. Într-un comunicat remis redacţiei de Biroul de presă al Primăriei se precizează că data de deschidere a licitației este 17 Ianuarie 2023.

Astfel, vom readuce în circuitul cultural fostul cinematograf Dacia. În cadrul ședinței de Consiliu Local din 2 iulie 2021 a fost votată o hotărâre privitoare la actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației Studiului de Fezabilitate cu elemente de DALI pentru proiectul Reabilitare, modernizare, extindere și dotare cinematograf Dacia. Conform proiectului, actuala sală de cinema va deveni un spațiu multifuncțional care să permită desfășurarea de spectacole de teatru, muzică, dans etc., cu toate instalațiile și dotările necesare. De asemenea, vor fi asigurate funcțiunile de acces necesare persoanelor cu dizabilități. Durata estimată de execuție a acestui obiectiv de investiții este de 18 luni, din care lucrările de construcții și montaj sunt prevăzute a fi realizate în 12 luni, a declarat primarul Mihai Chirica.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare şi modernizare a Cinematografului “Dacia” se ridică la 19,83 milioane de lei. Proiectul prevede, printre altele, amenajarea de spații pentru recuzită și pentru actori, reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii, pentru a respecta standardele și cerințele actuale, inclusiv realizarea unei rezerve de apă în conformitate cu legislația și normativele în vigoare. După finalizarea lucrărilor, cinematograful va deveni spațiu de spectacole și activități cultural-educative destinate exclusiv copiilor.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;